Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Harput, "Biz termal sularda Avrupa'da birinciyiz. Medikal sağlıkta sayılı bir ağırlığımız var. Sahip olduğumuz bu imkânın farkına varmalıyız. Bu hareketi devam ettirmeliyiz. Yorulmadan hedefe varılmaz. Biz hayal peşinde değiliz. Sağlık turizminde hedefe ulaşacağız." dedi.
    Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) tarafından düzenlenen yemeğe Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’in yanı sıra, sağlık ve turizm sektöründen yaklaşık 70 firma sahibi ve yetkilisi katıldı.
    Vali Şahabettin Harput, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023’te dünyanın ilk 10 ülkesi, 2050’de ise ilk üç ülkesi olma hedefini gerçekleştirmek adına Bursa’daki bütün sektörlerin büyük bir mücadele içerisine girmesinin önemli olduğunu vurguladı.
    Bursa’nın Türkiye adına her alanda ilkleri yaşatan bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Harput, "Bize miras kalan bu topraklarda çok güzel imkânlarımız ve zenginliklerimiz var. Bursa’nın belirleyici vasıfları tarih, kültür ve termal şehri olmasından ileri geliyor. Sahip olduğumuz bu zenginliklerin turizm şemsiyesi altında değerlendirilmesi açısından önemli bir hareket başlattık." diye konuştu.
    
    "YORULMADAN HEDEFE VARILMAZ"
    Bursa'nın Türkiye'de birçok harekete öncülük yaptığını ifade eden Harput, şöyle devam etti: "Turistler tüm taleplerine cevap verecek tesisler istiyorlar. Medikal termal sağlık, dünyanın bir numaralı gündemine oturdu. Bütün ülkelerde kendi halkının sağlıklı yaşlanması adına önemli harcamalar yapılıyor. Bursa'da her türlü modern hastane, uzman var. Belki 8'de 1'i fiyatına o Avrupa ülkelerinde yapılan tedaviler Bursa’da yapılabiliyor. Bu çok önemli bir gerçek ve biz bunu iyi anlatamadık. Avrupa ülkelerinin yaşlı insanlarını yurt dışında tedaviye gönderdiğini biliyoruz. Biz termal sularda Avrupa'da birinciyiz. Medikal sağlıkta sayılı bir ağırlığımız var. Sahip olduğumuz bu imkânın farkına varmalıyız. Bu hareketi devam ettirmeliyiz. Yorulmadan hedefe varılmaz. Biz hayal peşinde değiliz. Sağlık turizminde hedefe ulaşacağız."
    Bursa'da sağlık turizminde geride kalınmaması gerektiğini belirten Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin ise sağlık turizminde fiyat ve standart belirleme, paketler oluşturmada önemli görevleri olacağını söyledi.     
    Sağlık turizminin gelişmesi adına yapılacak faaliyetlerde ana destinasyon olarak Balkanları seçtiklerini ve ilk ofislerinin Üsküp'te açılacağını hatırlatan Esgin, “Çalışmalarımız arasında yurt dışı tanıtım da önemli bir yer tutmaktadır. 'Sağlığınız size Bursa kadar yakın' sloganıyla iletişim mecralarında ve bilboardlarda yer alacağız. BUSAT’ın yurtdışı ofisleri Bursa’nın ve Türkiye’nin tanıtım ofisleri olarak da hizmet görecektir. Bu yönüyle bu ofislere 'Bursa ofisi' tanımı yapmak da mümkün olacaktır.” açıklamasını yaptı.

    “KOSOVA SAĞLIK BAKANI GELİYOR”
    23–26 Şubat 2012 tarihleri arasında Bursa 2. Sağlık Hizmetleri Fuarı’nda düzenlenecek Sağlık Turizmi Özel Bölümü ile ilgili bilgi veren Dr. Mustafa Esgin, fuara Kosova Sağlık Bakanı'nın da katılacağını bildirdi.
Esgin, "Fuarın önümüzdeki yıllarda uluslararası boyut kazanmasını hedefliyoruz. Bu yüzden Balkan ülkelerinden bazı protokol üyelerimizi davet ettik. Bursa'nın enerjisini tanıtmanın heyecanını yaşıyoruz." dedi.
    BTSO Meclis Başkanı Parseker de konuşmasında, bir turistin Türkiye’de kişi başına 630 dolar bıraktığını sağlık turizminde ise bu rakamın 8 bin dolara çıktığını kaydetti.
    Parseker, “Burada sağlık ve turizm sektörünün bütünleşmesini sağlamak için yapacağımız çalışmalarla ulaşacağımız rakam ciddi boyuttadır. BUSAT yaptığı çalışmalarla önemli bir girişimcilik örneği sergilemektedir. Söz konusu fuarı önümüzdeki yıllarda Bursa Sağlık Turizmi Fuarı adı altında uluslar arası bir fuara dönüştüreceğiz.” diye konuştu.