İstanbul'da yaşayan Polis emeklisi Halis Kahraman, her milletvekiline 8 bin 250 liralık banka maaş promosyonunun vekilllerin banka hesaplarına yatmasına rağmen, 5 yıldır promosyon bekleyen emeklilere yılda sadece 200 lira gibi komik promosyon verileceğini açıklamasına adeta isyan ederek, tepki gösterdi.

Memur emeklisi Halis Kahraman'ın Başbakanlık BİMER iletişim hattı aracılığıyla, bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleymanı Soylu'ya iletilmesini istediği 27.5.2016 tarihli 608584 başvuru numaralı müracaatında şu ifadeler yer aldı :


"Her milletvekiline 8 bin 250 liralık banka maaş promosyonu Meclis’ten sadece üç dakikada geçti ve paralar banka hesaplarına yattı. 

5 yıldır yıllık 300 lira promosyon bekleyen yaklaşık 11 milyon emekli avucunu yaladı.

Henüz promosyonun P’si yok... 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleymanı Soylu, önceden emeklilere yılda asgari 300 lira promosyon verileceğini açıklamıştı..

Şimdi ise, bu açıklamalarından çark edeek, yılda sadece 200 lira promosyon verilebileceğini kamuoyuna açıkladı. 

Ve 11 milyonun % 65’i iktidar partisini destekledi...


“Her cahil ektiğini biçer, vekiller kaymak yer, asıllar ceremesini çeker..” demiş şair... Ne güzel söylemiş...

Böylesine müstahaktır ama arada kurunun yanında yaş da yanmaktadır..!

İnsan emekliliğini yaşamayacak, emekli olunca yaşayan ölüye dönecekse, nerede kaldı sosyal devlet, sosyal adalet ?

Bağ-Kur ve SSK emeklisine seyyanen verilen 100 liranın bu saatten sonra esamesi okunmaz. 


O, sadece itirazlara ve tepkilere karşı “Yaptık ya..” demek için savuşturma taktiğinden ibarettir. 

Bu itibarla : Ben de, bir memur emeklisi olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleymanı Soylu'dan emeklilere ödenecek olan banka promosyonlarının ne zaman, ne tutar da ödeme yapılacağı hakkında kamuoyuna resmi bir açıklama yapmasını istiyorum ve bekliyorum.

Bu talebimin, bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleymanı Soylu'ya iletilmesini ve gereğinin yapılmasını, neticeden tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum."

Kaynak: Ulusalses.com