YENİ nesil taşımacılık modeli olarak dijital ortamda dört yıl önce pazara giren Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA) 50 bin kamyoncu esnafını bünyesine alarak yılda 12 milyon dolar ciro yaptı. 
Borusan Holding şirketlerinden, yeni nesil taşımacılık modeli Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA) Genel Müdürü Hamdi Erçelik, SMS ile başladıkları sistemi geliştirerek 5 milyon dolarlık yatırım ile dünyanın ilk elektronik taşımacılık şirketini kurduklarını söyledi. Nakliye sektörüne inovatif bir hizmet ürettiklerini de belirten Hamdi Erçelik, sektörü dijitalleştirerek aracıları ortadan kaldırdıklarını, bu sayede KOBİ’ler ile kamyoncuların maliyetlerini düşürdüklerini belirtti.
Platform için bugüne kadar ağırlıklı teknolojik altyapı olmak üzere, 5 milyon dolarlık  yatırım yaptıklarını vurgulayan Hamdi Erçelik, "Geliştirdiğimiz sistem tamamen dijital yürüyecek şekilde dizayn edildi. Sistemle piyasadaki fiyat değişkenliklerine, mevsimsel kriterlere, kilometreye ve mazot fiyat aralıklarına dair oluşturduğumuz bir bilgi havuzumuz var. Sistem tüm bunları gözden geçirerek, teklifi hazırlıyor ve en iyi fiyatı sunuyor" dedi.
eTA’nın KOBİ’ler ve kamyoncuların kaynaklarını en etkin kullanmalarını sağlayan bir online iş platformu olduğunu söyleyen Hamdi Erçelik, verdikleri hizmet sayesinde her iki kesim için ilave maliyet yaratan unsurları ortadan kaldırdıklarını belirtti. Etasimacilik.com üzerinden sorgulama yapıldığı anda 2 dakikada en uygun fiyat teklifinin hazırlandığını anlatan Erçelik, "Verilen fiyat KOBİ için en uygun düşük, kamyoncu esnafı için ise en uygun yüksek fiyatı öngörüyor" dedi. 

FOTOĞRAFLI