Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - YUNANİSTAN’da çiftçilerin İpsala Gümrük Kapısı yolunu kapatması nedeniyle TIR sürücüleri Kapıkule ve Hamzabeyli'ye yönelmesi sonucu her iki gümrük kapısında da kuyruk oluştu.
Yunanistan’da hükümetin destekleme primlerini ödememesine tepki gösteren ülkedeki çiftçiler, traktörleriyle İpsala Gümrük Kapısı'nın yolunu sık sık kapatması üzerine Avrupa ülkelerine ihraç ürünü taşıyan TIR sürücüleri zor durumda kaldı. Eylemlerin ne zaman olacağı ve ne zaman biteceğini kestiremeyen TIR sürücüleri bu nedenle Kapıkule ve Hamzabeyli Gümrük Kapılarına yöneldi. Bu nedenle Kapıkule'de 7, Hamzabeyli'de ise 4 kilometre kuyruk oluştu.
İstanbul’dan aldığı mobilya yükü ile yola çıkan ve Yunanistan’daki eylemler nedeniyle çıkış için Kapıkule'ye gelen TIR sürücüsü Yetkin Özyılmaz, "Yunanistan’da çiftçilerin eylemi yüzünden saatlerce İpsala'da bekledim. Kapı zaman zaman açılıyor ama belli bir saati yok. Bu nedenle Kapıkule'ye geldim" dedi.
Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için gelen bir başka TIR sürücü Erol Erbay ise Yunanistan’daki eylem nedeniyle güzergahını değiştirdiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI