Halil Aydın-Gazeteses.com / Yaşlılar haftası nedeniyle Ak parti Milletvekili Adayadayı Şerife Betül Melikoğlu Han ile Çoğul-AKADER Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Sare Emek ve Başkan yardımcısı Songül Bağıran  Darülaceze'de bulunan  yaşlıları ziyaret ettiler.

Yaşlıların hal ve hatırlarını sorup hediyeler takdim ettiler.Darülaceze sakini yaşlılar ziyaretten  çok memnun kaldıklarını açıkladılar. Bizleri hatırlayıp ziyaretimize geldiniz Allah sizden razı olsun diyerek memnuniyetlerini belirttiler.


Ak Parti 
Bölge Milletvekili Adayadayı Şerife Betül Melikoğlu Han yaptığı açıklama;

Yaşlılar haftası münasebetiyle yaptığımız bu ziyarette öncelikle siz büyüklerimizin ellerinden hürmet ve muhabbetle öperim. Çok kıymetli vaktinizi almadan birkaç kelam etmek isterim.

Çatısı altında bulunduğumuz bu müessese 1895 yılında Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılmıştır. Daha yapım aşamasında dahi din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetilmemiştir. İçerisinde Camisi, kilisesi ve havrası da düşünülmüştür. Kütüphane, fırın, lojman gibi birçok ünitesi ile birlikte de inşa edilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde ilk iş olarak bu müessese ile ilgili tarihi, hukuki, idari ve içtimai çalışmalar yaptırmıştır. Bu çalışmalar sonucu tarihi bir gerçek ortaya çıkmıştır.

Müessesenin kurucusunun kuruluş esnasındaki padişahın atadığı Dahiliye Nazırı Halil Rıfat Paşa değil, Cennetmekan Sultan Abdülhamit Han olduğu anlaşılmıştır. Ve hatta inşası için kendi özel mal varlığından 17.000 altın bağışladığı yapılan ilmi toplantılar ve tarihi vesikalarla ispatlanmıştır.

Bundan da anladığımız büyüklerimizin emaneti ancak ehil ellerde olduğunda aslını buluyor. Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi yeni Türkiye inşası için şanlı tarihimizden beslenmeliyiz. Bu düstur da bu gün gördüğümüz gibi bu müessesede hayat bulmuştur.

Kısaca biz de bu anlayışla hizmete talip ve hatta hizmete mecburuz.

Konuşmamı izin verirseniz şu dizelerle bitirmek istiyorum: 


Şerife Betül (MELİKOĞLU) HAN



 KOCA ÇINAR

Gölgende yerim olsun şayet izin verirsen.
Kızım de sende bana eğer layık görürsen.
Fakir hanem senindir bir gün çıkar gelirsen.
Yerin başım üstüne yorma be koca çınar.

Gizli bir hazine var açtığın her sayfanda.
Aleme ders verirsin hece hece mısranda.
Tırnağın olamam ben gece gündüz yazsamda.
Yağ yakıyorsun deyip kırma be koca çınar.

Çınar diyorum ama sen aslında çiçeksin.
Kanatların yok ama benim için meleksin.
Dilimde zikirsin sen duamdaki dileksin.
Kalk artık o yataktan yatma be koca çınar.

Safiye SAMYELİ