Eyüp Belediyesi tarafından Alibeyköy’de verilen iftar sofrasında 2 bin 500 kişi bir araya gelerek aynı anda oruçlarını açtı. 

Güzelyayla Kuran kursu Müdürü Kurra hafız  Hasan Rizelioğlunun Kuran  tilaveti ve akşam ezanını okumasıyla dua edilerek hep birlikte oruçlar açıldı.İftarın Alibeyköy’de gerçekleştirilmesinin farklı ve anlamlı bir yanı da var. 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a başarının yolunu açan, bir dönemin unutulmuş mahallelerinden biri olan Alibeyköy, bugün İstanbul’un en gözde semtlerinden biri haline geldi. Eyüp Belediyesi tarafından gerçekleştirilen farklı ve anlamlı iftar etkinliği, Belediye Başkanlığı döneminde “yapılamaz” denileni yaparak, Haliç’in çamurunu Alibeyköy’e taşıyan ve bugün taşınan çamurun bulunduğu bölge en popüler yerlerden biri haline gelen ve muhteşem proje ile herkese istendiğinde neler yapılabildiğini gösteren Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a değer katan bu alanda gerçekleştirildi.

Alibeyköy Pazar alanında düzenlediği iftar programında Eyüp Belediyesi 2 bin 500 kişiyi misafir etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Aydın, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini tek tek dinleyerek not aldı. Ramazan ayının her akşamında Eyüp ilçesinde bulunan bütün mahallelerde halkımızla beraber oluyoruz diyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bugün akşam Alibeyköy’de iftar yapıyoruz ama aslında bütün akşamlar halkımızla beraber oluyoruz. Bizim yaklaşık 6 yıldır yapmaya çalıştığımız bu konseptle vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz” dedi.

“Böyle programlarda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Aydın, “Komşular bir araya geliyorlar ve bizim verdiğimiz yemekler ile onların getirmiş olduğu yemeklerle hoşça bir iftar geçirmiş oluyorlar. İftar öncesinde Ramazan’a has gösteriler oluyor, dualar okunuyor. Dolayısıyla dualarıyla, tasavvuf müziğiyle, dualarıyla güzel bir iftar gecesi geçiriyoruz. En önemlisi sokakta vatandaşlarımız mahalleliler herkes bir araya geliyor ve doğal bir ortam oluşuyor. Güzel ve sıcak bir ortam kuruluyor bizlerde bunu Ramazan’ın her akşamı ayrı mahallelerimizde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.