Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın doğup büyüdüğü mahalle olan Silahtarağa Bilgi Evi açılışında duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Remzi Aydın açılışta yaptığı konuşmada “Bugün benim için duygusal bir gün çünkü kendi mahallemdeyim.

Bu mahallede doğdum büyüdüm, ömrüm buralarda geçti” dedi. Başkan Aydın ayrıca Eyüp ve Silahtarağa ile ilgili vatandaşlara müjde de vererek “Eyüp’ten üç tane metro geçecek. Eminönü’nden Alibeyköy’e bir tramvay hattı geçecek. Mahallemize çok kapsamlı spor, kültür ve eğitim hizmeti verilecek bir yer de yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim ve öğrencilerle ilgili yatırımlara her zaman öncelik tanıyan Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Eyüp’te mahalle mahalle Bilgi Evi açılışlarına devam ediyor. Öğrencilerin bir taraftan okuldaki derslerine katkı sağlayacak, bir taraftan da okullarda eksik kalan alanlarını geliştirebilecekleri Bilgi Evleri en son teknolojilerle donatılarak hizmete açılıyor. Bu kapsamda Başkan Aydın Silahtarağa Bilgi Evi’nin açılışını yaptı. Doğup büyüdüğü, çocukluğunun geçtiği, her sokağını karış karış bildiği mahallesinde Bilgi Evi açılışı gerçekleştiren Başkan Aydın, açılışta yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşadı.

“ŞARTLARI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Başkan Aydın açılış töreninde kürsüye gelerek yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün benim için duygusal bir gün çünkü kendi mahallemdeyim. Bu mahallede doğdum büyüdüm, ömrüm buralarda geçti. Bunu şunun için söylüyorum, buralardaki yaşamı çok iyi biliyorum. Buralarda nasıl zorluklar geçirdik, nasıl beklentilerimiz oldu, neleri hayal ettik çok iyi biliyorum. Bildiğim için de empati yaparak, kendimi çocukların yerine koyarak, annelerin babaların yerine koyarak neler yapacağıma karar verdim. Esasında bu mahallenin sorunları, hayalleri diğer mahallerimizin sorunlarından çok farklı değil. Burada rahat eğitim imkanı arzulamıştık.

Okullarda tıka basa dolu sınıflarımız, son derece kötü fiziki şartları vardı. Çamurlu sokaklarda oynardık, tam oynarken bir araba geçerdi dururduk. ‘Remzi Aydın, Allah sana bir görev verdi, hadi bakalım bu şartları değiştir’ diyerek yola devam ediyoruz. İnşaallah Silahtarağamızın, Eyübümüzün şartlarını değiştireceğiz. Buna azimliyiz, bu bizim için de misyondur. Eyüp’le ilgili çok güzel projelere imza atacağız, bunların hazırlığını yapıyoruz. Eyüp’ten üç tane metro geçecek. Eminönü’nden Alibeyköy’e bir tramvay hattı geçecek”

“EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”
Konuşmasının devamında eğitime yapılacak yatırımlara her zaman öncelik verdiğini vurgulayan ve açılışı yapılacak Bilgi Evi ile ilgili bilgi veren Başkan Remzi Aydın “Biz bulamadığımız eğitimleri istedik ki yavrularımıza verelim. Bu sebeple mahallelerimize Bilgi Evleri açıyoruz. Burada yaklaşık 300 tane öğrenci kardeşimiz eğitim görebilecek.

Dört tane eğitim etkinlik alanımız, atölyelerimiz var. Burada çocukların okulda görmedikleri, okul müfredatında olmayan farklı etkinlikler var. Hem okuldaki derslerine takviye yapacakları hem de kendilerine olan güvenlerini arttıracakları, kişiliklerini geliştirecekleri, yeteneklerini ortaya çıkaracakları şeyler yapacaklar. Özellikle herkesin çocuklarını buralara göndermelerini istiyorum. Bilgi Evlerimiz ücretsizdir, buralara sahip çıkalım”

EYÜPLÜLERE MÜJDE VERDİ
Başkan Aydın konuşmasında Eyüp’te gerçekleştirilecek yeni projelerle ilgili de bilgi vererek “Mahallemize çok kapsamlı spor, kültür ve eğitim hizmeti verilecek bir yer yapmayı planlıyoruz. Buradaki insanımızı mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapmayı düşünüyorum. Bu kentsel dönüşümü yaparken de sizlerle paylaşarak en güzel projeyi ortaya koyacağız” dedi.

Konuşmanın ardından ise Bilgi Evi açılışı çocukların kestiği kurdela ile gerçekleştirildi. Açılış sonrası Bilgi Evi’ni dolaşan Başkan Remzi Aydın bir sınıfta bulunan akıllı tahtaya “Gençliğe Değer” sloganını yazarak altına imzasını attı.