Eyüp Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümünde, Haliç Etkinlik Alanı’nda çok özel bir projeye imza attı.  Haliç kıyısındaki etkinlik alanına Çanakkale Savaşı platosu kuruldu. 100 yıl önce şanlı ordumuzun gerçekleştirdiği destan, 40 kişilik sanatçı grubuyla canlandırıldı. Etkinliğe katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çanakkale ve Aziziye zaferlerinin önemine dikkat çekti. 

18 Mart tarihinden bu yana devam eden ve Salı günü sona erecek tiyatral canlandırmaya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge,Ak Parti 2. Bölge Milletvekili aday adayı Şerife Betül Melikoğlu (Han),  Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile öğrenciler katıldı. Bakan İdris Güllüce ve diğer konuklar,  Eyüp’te yapılacak beş yıldızlı otel açılışına katılmadan önce geldikleri platoda, Büyük Çanakkale Destanı gösterimini zaman zaman gururla, zaman zaman da duygu dolu bakışlarla izlediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı bu güzel organizasyon için tebrik ederek, Çanakkale ve Aziziye’nin unutulmaması gereken zaferler olduğunu belirtti.

Her iki savaşın da zırhlara karşı bedenle, ruhla, imanla yapılan savaşlar olduğunu söyleyen Güllüce, “Çanakkale’de her 13 insanımızdan biri canını vermiştir. Bu önemli bir sayıdır. Orada bütün yetişmiş insanlarımız, genç insanlarımız yitip gitmiştir. Yok edilip, silinmeye çalışılan bir ülkenin insanlarıyız biz. Yeni yeni toparlanıp ayağa kalkıyoruz, kendimize geliyoruz.

Çanakkale emperyalizmin yüz karası bir savaştır. Öksüz kalan çocuklara bakmak zorunda kalan analar vardı. O yüzden Anadolu anaların sırtında ayağa kalktı. Dünya coğrafyasında ana ile anılan tek ülke biziz. Hepimiz biriz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Buradaki gençlere sesleniyorum. Çanakkale’yi unutmayın ve çocuklarınıza, torunlarınıza anlatın” diye konuştu.

BAŞKAN AYDIN; “ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATACAĞIZ”

Gösteri öncesi bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, Çanakkale ruhunu vatandaşlara aktarmayı amaçladıklarını belirterek, “Güzel ve başarılı bir çalışmaya imza atıldı. Çanakkale’yi gidip görmeyenler ya da bir kez daha o duyguları yaşamak isteyen herkesi bu etkinliğimize bekliyoruz. Çanakkale aslında bir yönüyle askeri operasyonlar savaşları gibi gözükse de aslında bir ruh. Orada askerler savaşmadı sadece. Toplumun değişik kesimlerinden insanlar savaştı” diye konuştu.

BAKAN GÜLLÜCE’DEN TEBRİK

Daha sonra gösterileri beraberindekilerle izleyen Bakan İdris Güllüce, Çanakkale’de savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman askerleri, subayları, düşman kuvvetlerini, Anzak askerlerini ve savaşta yaşanan olayları, ailelerin yaşadığı duygusal anları canlandıran oyuncuları ve Eyüp Belediyesi’ni bu güzel organizasyon nedeniyle tebrik etti.

Bakan Güllüce, bu sene 100. yılındaki Çanakkale Destanı’nın şanına yakışan etkinliklerle yurdun dört bir yanında kutlandığını vurguladı. Eyüplü öğencilerle de bir hatıra fotoğrafı çektiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, daha sonra ilçede hizmete giren 5 yıldızlı bir otelin açılış törenine katıldı.