Halil Aydın-gazeteses.com/Eyüp Kemerburgazda bulunan Eyüp Belediyesi Kurtkemer Piknik alanında Demircili köylüler pazar gününün keyfini çıkarıp sanatçıllar eşliğinde karşılama ve horon oynayarak eğlendiler.

Giresun İli Espiye İlçesi Demircili Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 17 mayıs 2015 Pazar günü düzenlediği pikniğe İstanbul’da oturan Demircili Köylüleri le birlikte Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Zeytinburnu Eski Belediye Başkanı Adil Emecan, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, İSEDERİ Başkanı Mutafa Şeker, Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün, Yeşilpınar Muhtarı İlker Çomak, Akşemsettin Mah. Muhtarı Hakan Demir, Eyüp Giresunlular derneği başkanı Avni Aydın, ve çok sayıda davetli katıldı.

Demircili köyü Dernek Başkanı Uğur Taşgöz yaptığı konuşmada;
Her yıl geleneksel olarak devam eden Kültür etkinliğimize katılan köylülarimize Eyüp Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydın'a tüm misafirlerimize davetimize icabet ettikleri bizleri kırmayıp onurlandırdıkları için teşekkür ederim. Ayrıca sponsurlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

İlk defa canli yayında Giresunumuzu TV kanalı Kanal 28'de canlı yayında proğramımızı gerçekleştiriyoruz. Kanal 28 televizyonuna ve çalışanlarına derneğimize sağladığı destekten ddolayı çok teşekkür ederim.

Demircili köyü derneği olarak amacımız köylülerimizi bir araya getirip kültürel faaliyette bulunmak gençlerimizin eğitimlerine yardımcı olmak işsizlerimize iş imkanı sağlamak, düğün nişan cenazelerinde yardımcı olmak başlıca hedeflerimiz arasındadır. Tekrar herkese iyi eğlenceler diyerek sözlerini tamamladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı konuşmada;
Demircili köyünün pikniğine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Ben içinizden biriyim. Demircili benim köyüm annemin köyü ben im çocukluğu orada geçti. Demircili köyü için elimizde ne gelirse yapacağız. Her zaman köylülerimin yanındayım.

Görüyorsunuz annem burada, dayım burada, eşim, çocuklarım burada, dost ve akrabalarım burada. Sizlerle iftihar ediyorum. Beni desteklediniz, gururlandırdınız, hepiniz çok teşekkür ederim. Bende sizler için varım, sizlere elimden gelen desteği sağlayacağım. Yeşilpınarın bizim için önemi büyük. Çalışmalarımız başladı, önemli projeler gerçekleştireceğiz. Hepinize iyi eğlenceler diyerek sözlerini tamamladı.

Pikniğe katılanlar köylüler birbiri ile görüşüp tanıştı, gönüllerince eğlendiler. Aileler kendi  hazırladıkları kahvaltılarını birlite yiyip birbirilerine ikramda bulundular. Çeşitli yarışmalar  düzenlenerek birincilere ödülleri veridi. Ödül töreninin ardından piknik dağıldı.