Eyüp Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve İBB Engelliler Müdürlüğü, “Engellilerde Cinsellik” semineri düzenledi. Psikolog Ece Hazal Bektaşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, Eyüp Sosyal Hizmet Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, ‘engellilerin cinsel sorunları’ konusunda bilgiler verildi, sorular cevaplandırıldı.

Engellilerin cinsel ihtiyaçlarının normal insanlardan farklı olmadığını söyleyen Ece Hazal Bektaşoğlu, bu konudaki sorunun insanların ön yargıları olduğunu belirtti. Ailelerin engelli çocuklarına cinsellik konusunda daha hassas yaklaşmaları gerektiğinin altını çizen Bektaşoğlu, onlara ilk etapta vücutlarının özel olduğunu öğretmeleri gerektiği olduğunu söyledi.

Bektaşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Engelli çocuklarımıza durumlarına göre cinselliği öğretmemiz gerekiyor. Onlar normal insanlara göre daha savunmasız oldukları için istismara daha çok maruz kalabiliyorlar. Çocuklarımızı bu anlamda takip etmemiz gerekir. Ayrıca cinsel basamaklarda ergenlik öncesi ve sonrası dönemlerini de takip etmeliyiz.”

Seminer, Bektaşoğlu’nun, konuyla ilgili sorulara cevabının ardından sona erdi.