Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, serginin açılışında, Türkiye'de değerlerine yabancı, değerlerini aşağılayarak, onlar üzerinden alaycı dil kullanarak, mizah oluşturmaya çalışan ve böylece okur toplayan karikatür dergilerinin yanında, Cafcaf Dergisi'nin 9 yıldır yayın hayatına devam ettiğini söyledi.

Karikatür ekseninde gerçekleşen çok ender bir buluşmada olduklarını belirten Erdoğan, “Onun için de çok küçük bir grupla buradayız. Böyle şeyler fazla olmadığı için bunların takipçisi de fazla değil ama bu, bunların öneminin az olduğunu tabii ki göstermiyor.

Çünkü karikatür dendiği zaman, bizim için kutsal ne varsa onun tahkir, tezyif edilmesi, bizim için değerli ne varsa onun değersizleştirilmesi, bizim için kıymetli ne varsa onun hırpalanması maalesef Türkiye'de de dünyada da akla geliyor” dedi.

Erdoğan, edep kavramına de değinerek, 'Tabii bu topraklardaki mayamızın, kültürümüzün esasını edep kavramı teşkil ediyor. Edep olmadığı zaman onun üzerine ne bir şey inşa edebilirsiniz, ne bir medeniyet olabilirsiniz, ne dünyaya bir şey vadedebilirsiniz, ne bir zulme son verebilirsiniz, ne barışı tesis edebilirsiniz. Onun için edepten soyutlanmamış bir kültür alanı doğurmaya çalışıyoruz karikatürde sanıyorum ben' ifadelerini kullandı.

Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer de nitelikli, hedef kitlesine ulaşan, Eyüp'e uygun bütün sanat faaliyetlerine destek olacaklarını aktardı. Bundan sonra da ramazan etkinliklerinin içeriğini genişleterek sürdüreceklerini belirten Koçer, “Etkinliklerde kültür ve sanat adamlarına yer vermek ve gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine imkan sunmak için ciddi bir gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

Mizah Derneği Başkanı Asım Gültekin ise ilk defa bir ramazan karikatürleri sergisinin açıldığına dikkati çekerek, 'Sergide 40 kadar karikatür yer alıyor. Ramazan karikatürleri, ekseriyetle Cafcaf mizah dergisinin ramazan özel sayısından alındı. Eyüp gibi mübarek bir semtte sergimizin açılması da benim için güzel' dedi.

Cafcaf ve Hacamat mizah dergileri çizerlerinden Ahmet Altay, Yusuf Kot, Emre Bilgiç ve Elif Büşra Doğan'ın karikatürlerinin yer aldığı serginin açılışına, Hacamat Mizah Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Günindi ve Cafcaf Mizah Dergisi Editörü Yusuf Kot da katıldı. Sergi 9 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.