Eyüp Belediyesinin TRT medya sponsorluğunda hayata geçirdiği ve eğitimlerin İstanbul Medya Akademisi tarafından yürütüldüğü Eyüp Film Akademisi öğrencileri, 28 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Eyüp Kültür Sanat Merkezinde düzenlenecek bir törenle sertifikalarını alacak. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın öncülüğünde hayata geçirilen Eyüp Film Akademisinde (EFA) eğitim alan 30 öğrenci, yarın akşam saat 19.00'da Eyüp Kültür Sanat Merkezinde düzenlenecek olan bir törenle sertifikalarını alacak. 

Sanat ve sinema camiasından konukların da yer alacağı sertifika töreninde davetliler, hikayelerini ve kendi gelişimlerinin yanı sıra Eyüp’ün tarihi, sosyal ve görsel mirasını da sinema sanatı ile buluşturan öğrencilerin çektiği kısa filmlerinin bazılarını da izleme fırsatı bulacak.

7 AY EĞİTİM ALDILAR

Akademi kapsamında gerçekleştirilen projelerde kendi senaryolarını yazan ve oluşturulan film çalışma grupları ile kendi ekiplerini kurma şansını elde eden her öğrenci; yönetmen, görüntü yönetmeni, ışık asistanı, kamera asistanı, yardımcı yönetmen, ses operatörü, kurgu operatörlüğü gibi çeşitli görevlerde sorumluluk alma ve pratik yapma şansı yakaladı.

Hasan Nail Canat Sanat Akademisinde gerçekleştirilen Eyüp Film Akademisinde 7 ay süresince temel seviye pre-prodüksiyon, prodüksiyon ve post-prodüksiyon eğitimleri ile film yapım teknikleri, ışık teknikleri, senaryo, kurgu ve görsel efekt gibi alanlarda eğitim alarak 2015-2016 yılını başarıyla tamamlayan öğrenciler, eğitimler boyunca düzenlenen seminerlerde, Derviş Zaim, Ümit Ünal, Semir Aslanyürek, Burçak Evren, Yücel Arzen, Cihan Aktaş, Görkem Yeltan, Ege Ellidokuzoğlu, Elif Eda Karagöz, Ayşe Nur Gençalp, Elif Taşdemir, Salih Temiz, Özgür Öner ve Koray Demir gibi sinema sektörünün önemli isimleriyle buluşma şansı da elde etti.

PROFESYONEL EĞİTİME DEVAM EDECEKLER

2016 eğitim dönemini başarıyla bitiren ve sertifikalarını alacak olan öğrenciler, 2017 döneminde yeni tekamül sınıfında, prodüksiyon üzerine yepyeni ve profesyonel ileri seviye eğitimler almaya devam edecek.