Eyüp Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle Eyüp Sultan Camii ve çevresindeki etkinliklerin planlamasını yaparken bir diğer taraftan da ilçede gıda üretim ve satışı yapan firma ve kuruluşlarına yönelik denetimlerini de arttırdı. 



Eyüp Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan öncesinde özellikle fırınlar ile iftariyelik ve tatlı üretim ve satış noktalarını denetledi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı denetimde fırınlar başta olmak üzere gıda üretim ve satışı yapan yerler denetlendi. Eyüp Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü ekipleri ile Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilçe müdürlüğü ekipleri de denetimde hazır bulundu.

Vatandaşların huzur içinde sağlıklı bir Ramazan geçirmeleri için tedbirlerini ve planlamalarını yaptıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın bu denetimlerin belirli periyotlar halinde sürekli olarak yapıldığı söyledi. 

Başkan Aydın, " Eyüp Belediyesi olarak gıda kontrollerimizi bugün başlatıyoruz. Bunları rutin aralıklarla yapıyoruz ama bugün ramazan öncesine denk geldi. Bu kontrollerimizde halkımızın sağlığı için baktığımız birkaç nokta var.

Öncelikle iş yerinin ve kullanılan aletlerin temizliği, gıda ürünlerinin saklanma koşulları, işçilerin eğitim alıp almadıkları gibi yaklaşık 15 kalemde arkadaşlarımız denetimlerini yapıyorlar. Bu iş yerinde ufak tefek eksiklikler var onları da arkadaşlarımız uyaracaklar. 

Esnafımızda kendini bu anlamada düzeltecek. Bütün gayretimiz halkımızın daha sağlıklı ürünlerle muhatap olması adına. Biz Eyüp esnafımıza güveniyoruz. İnşallah bu çalışmalarla beraber daha sağlıklı hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 



BALKAN TULUMBACILARINA TAM NOT

Zabıta ekipleri Eyüp merkezinin dışında Alibeyköy'deki meşhur tulumba tatlıcılarını da denetledi. Balkan tulumbacılarına yapılan denetimlerde üretim ve satış konusunda işyeri sahipleri tam not aldı.

Bazı eksikliklerin giderilmesi için bir işyerine uyarıda bulunan ekipler, ruhsatı olmayan bir iş yeri için de yasal işlem gerçekleştirerek para cezası uyguladı.