Eyüp Belediyesi Yaz Okulları, Eyüp Stadı’nda düzenlenen bir törenle başladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen törene çocukların ilgisi yoğun oldu. Törende Başkan Remzi Aydın, yaz okuluna gidecek öğrencilere, içerisinde çocukların okullarda kullanacakları malzemeler olan çantaları dağıttı.

Öğrencilerin yaz boyunca bir yandan güzel vakit geçirecekleri diğer yandan da alacakları eğitimler sayesinde yeteneklerini geliştirecekleri Yaz Okulları başladı. Eyüp Belediyesi Yaz Okulları’nın başlaması ile ilgili Eyüp Stadı’nda düzenlenen törene çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Malzemelerini almak için stada gelen çocuklar saha içini doldururken, en az onlar kadar heyecanlı olan velileri de tribünden töreni izlediler.

HER ŞEY EYÜP’TE MUTLU, FERAH VE HUZURLU BİR YAŞAM İÇİN
Törende malzeme dağıtımı öncesi sahneye gelen Başkan Aydın “Bu sene geçen seneye göre Yaz Okullarımızı katılım sayısını arttıracak şekilde tertip ettik. Hem sayımız artıyor hem de yapacağımız etkinlikler artıyor. Bu yaz 5 bin çocuğumuz Yaz Okullarında ağırlanacak. Çocuklarımız yaz okullarında sadece spor yapmayacaklar, kültürel, sosyal aktiviteler de yapacaklar, değerler eğitimi alacaklar.

Dolayısıyla dolu dolu bir program hazırlandı. Okullarımızda 8 ayrı spor aktivitesi yapılacak, ilmihal, siyer ve Kur’an-ı Kerim dersleri verilecek, atölyelerde müzik, satranç, akıl oyunları, sinema, tiyatro gibi eğitimler verilecek. 1453 Panorama, Vialand, Miniatürk gibi mekanları çocuklarımıza gezdireceğiz. Her şey çocuklarımız için, her şey geleceğimiz için, her şey Eyüp’te mutlu, ferah ve huzurlu bir yaşam için” şeklinde bir konuşma yaptı.

“HER ŞEYİN EN İYİSİNİ YAPALIM”
“Her Şeyin En İyisini Yapalım” ilkesiyle hareket eden Eyüp Belediyesi, bu yaz Yaz Okulları programını da bu ilkeye uygun bir şekilde hazırladı. Yaz Okulları; Alibeyköy Spor Kompleksi, Eyüp merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yeşilpınar Cumhuriyet Ortaokulu ve Kemerburgaz - Göktürk bölgesi Şehit Sinan Er Ortaokulu olmak üzere 4 ayrı bölgede yapılacak.