Onlar Filistinli. Hiçbir engel tanımıyorlar. Duvarlar, barikatlar, kontrol noktaları. İşgal edilmiş topraklarda özgürlüğü sıra dışı bir yolla ifade ediyorlar. Parkur sporu, Filistinli gençler için mücadele ruhunu canlı tutan özgür bir alan. Bir güç gösterisi. En büyük rakipleri, İsrail askerleri. İşte bu sporun en önemli temsilcilerinden olan 6 Filistinli genç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, parkur sporunun farklı bir anlam kazandığı Kudüs’ten, kendi ifadeleriyle “başkentlerine”, İstanbul’a geldi. Amaçları, Kudüs’ün bir başka yüzünü dünyaya yansıtmak, Türkiye’deki gençlerle ortak parkurda buluşmak olan gençler, Eyüp Sultan’dan tüm dünyaya bir barış mesajı yollarken Eyüplülere de unutulmaz bir gösteri sundu.

BAŞKAN AYDIN; “GÖREBİLDİKLERİ DÜNYA KADAR BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Gösteri öncesi bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Eyüp Belediyesi için önemli değerler olduğunu ifade ederek, “Bir tanesi biz kadim medeniyetimizin takipçisi ihyacısı olacağız. Eyüp Sultan bizim en önemli medeniyet merkezlerimizden bir tanesi. Tüm sanatı kültürü ve bunları barındıran eserleri insanı kültürü ile medeniyet beşiklerimizden bir tanesidir. Bugün ki gösteride şunu amaçlıyoruz, bizim medeniyet havzamızda yer alan medeniyet coğrafyamızda yer alan kardeşlerimizi tanıyalım. Bu kardeşlerimiz Filistin’den, Kudüs’ten geldiler. Filistin’in ara sokaklarında yetiştiler oralarda yaşıyorlar. Tamamen amatörce kendi imkanları ile aradıkları perde ile görebildikleri dünya kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” dedi.

“İSRAİL SPOR YAPMAMIZA İZİN VERMEDİ”
Kendilerini misafir ettikleri için Eyüp Belediyesi’ne teşekkür ettiğini ifade eden grup üyesi Quteybi Ebu Sunene, “Biz burada kendi Kudüs davamızı dünyaya aleme tanıtmak istedik. Bu sporu yaptığımız zaman bir çok zorlukla karşılaştık. Sizin de bildiğiniz gibi Kudüs, İsrail’in kuşatması altında bu yüzden bizim bu sporu yapmamıza önce izin vermediler. Dolayısıyla biz büyük zorluklarla karşılaştık ama amatörce başlattığımız bu sporu zaman içerisinde geliştirerek Elhamdülillah iyi bir dereceye ulaştık. Bizler dünyaya Kudüslü çocuklarında bir spor yapabileceklerini ve bu sporda profesyonel olabileceklerini ispat etmiş oluyoruz. İnşallah kendimizi daha da geliştirerek tüm dünyaya Kudüs’ün özgürleşmesine vesile olması için bu sporu yapıyoruz” dedi.