Gazeteses.com: Halil Aydın / Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’te ikamet eden 100'e yakın engelli genci, ellerine kına yakarak dualarla askere uğurladı.

Eyüp Belediyesi “Gönüllerimizin Askerleri” başlığı altında İstanbul’da yaşayan engellileri bir günlüğüne de olsa askerlik ile tanıştırdı.

Eyüp Sultan Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Hasdal Kışlası’na uğurlandı. Askeri kıyafetlerini giyip yemin törenine katılan “Gönüllerimizin Askerleri” bir günlüğüne de olsa bu büyük gururu yaşamış oldular.

Törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi aydım, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç Eyüp Müftüsü Muammer Ayan ile çok sayıda davetli katıldılar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı konuşmada:
Bu gün gönüllerimizin askerlerini ellerine kına yakarak1 günlüğüne olsun kışlaya göndererek askerlik heyacanını yaşamalarını sağlıyoruz Eyüp Belediyesi olarak her yıl bu organizasyonumuzu yapıyoruz.

Biz milli gelenek ve göreneklerimize sahip çıkan bir belediyeyiz. Biliyorsunuz askerlerimizi biz törenle, dualarla, kına yakarak uğurluyoruz. Bu bizim örfümüz adetimizdir. Bizde bunu geleneksel olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer konuşmacıların ardından Eyüp Müftüsü Muammer Ayan askerler için dua etti. Toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardında gençler hasdal kışlasına uğurlandı.

Hasdal kışlasında karavanadan yemek yiyen gönüllerimizin askerleri yapılan yemin törenini ardından teskerelerini alarak vatani görevlerini 1 günlüğünede olsun yapmanın sevincini yaşadılar.