Eyüp Belediyesi tarafından sokak hayvanların barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan beslenme ve barınma alanları vatandaşların da takdirini topluyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatıyla kısa sürede hayata geçirilen beslenme ve barınma noktalarına, hayvan severler de büyük ilgi gösteriyor. Zaman zaman bu alanları ziyaret eden gönüllü kuruluşların temsilcileri ve hayvan severler belediyenin çalışmalarını yakından takip ediyorlar.

Bu alanda yaşamlarını sürdüren çok sayıdan sokak hayvanının dün de minik öğrenciler ziyaret etti. Öğretmenleri ve anneleri ile birlikte Eyüp Belediyesi tarafından tahsis edilen özel otobüsle Kemerburgaz Beslenme ve Barınma Alanına gelen ana sınıfı öğrencileri oldukça keyifli dakikalar geçirdiler.
Sokak hayvanlarını getirdikleri kuru mamalarla besleyen minikler, daha sonra da yavru köpekleri sevdiler. Hem heyecanlı hem de neşeli dakikalar geçiren minik öğrencilerin keyifli halleri anneleri ile öğretmenlerini de mutlu etti.

Anneler ve öğretmenleri Eyüp Belediyesi’nin sokak hayvanları için yaptığı bu çalışmayı yerinde görmenin kendileri için de önemli bir tecrübe olduğunu belirterek, “Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz böyle bir yer ile karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Çok güzel bir yer olmuş. Hayvanların ihtiyaçlarına yönelik iyi bir çalışma gerçekleştirilmiş. Bugün burada çocuklarımız da sokak hayvanlarını tanıma, onların kendilerine zarar vermeyeceğini anlama şansı buldu. Onları severek mutlu oldular. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.