Ordu-Giresun illerinin ortak kullanımı için yapılan 50 yıllık rüya Ordu-Giresun Havalimanı, bugün yapılacak törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başkakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacak. Açılışa Giresunlu olan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katılıyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın bugün açılışı gerçekleştirilecek olan Ordu – Giresun Havalimanı’nın açılış törenine katılıyor. Kendisi de Giresunlu olan Başkan Aydın, 50 yıllık bir hayalin AK Parti iktidarında gerçekleştiğinin altını çizerek, “Biz de bu hizmetin mutluluğuna ortak olmak, hemşehrilerimizle bir araya gelip sevincimizi paylaşmak için orada olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımızın açılışını gerçekleştireceği bu büyük proje hem iki ilimize hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

SAYILARLA ORDU GİRESUN HAVALİMANI
Deniz üzerine dolgu yapılarak hayata geçirilen bu büyük proje kapsamında öncelikle inşa edilmesi planlanan havalimanının tüm altyapı ve üstyapı unsurları için yaklaşık 7.435 metre uzunluğunda ve ortalama 5,5 metre yüksekliğinde 2 ila 8 ton ağırlığında taşlarla dolgu yapılarak koruyucu mendirek inşa edildi. 7 bin 435 metre uzunluğunda yapılan koruyucu mendirek için 13 milyon taş kullanıldı.

240x120 metre boyutlarında apron, 250x24 metre boylarında bağlantı taksi yolu ve üstyapı tesislerinin olduğu alanın dolgusu inşa edildi. Koruyucu mendirek içerisinde oluşturulacak olan 1 milyon 770 bin metrekare alanın deniz seviyesinden artı 1 metre potuna kadar deniz dolgusu yapıldı.

Alanın dolgusu için 19 milyon 850 bin ton taş kullanıldı. Pistin her iki tarafına 900 metre uzunluğunda çelik kazıklar üzerine yaklaşma ışıkları tesis edildi. Yaklaşma ışıkları için yaklaşık 190 adet çelik boru kazıklar çakıldı.

Üstyapı tesisleri için yaklaşık 20 bin metrekarelik terminal binasını kapsayan ve içerisinde teknik blok ile ısı, güç merkezi, emniyet, giriş kontrol, iş makineleri garajı, regülatör, itfaiye binaları içeren toplam 31 bin 400 metrekarelik kapalı alan yapımı gerçekleştirildi.

İnşa edilen pist 1 metre kesit kalınlığında, 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde olarak yapıldı. Havalimanının yolcu kapasitesi ise 2 milyon olarak belirlendi.