Eyüp Alibeyköy Akşemsettin Mahallesi Parsellerspor kulubü Vakıflar Genel Müdürlüğünün tahliye kararını bir basın açıklaması yayınlayarak protesto etti.

Bugün  sabah saat 10.00 sıralarında Parseller spor kulübü önünde toplanan  mahalle sakinleri ve sporcular Başkan Ahmet Malatyalı öncülüğünde bir araya geldi. Protestoya Eyüp Belediyesi Meclis üyeleri, Mahalle muhtarları STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.



Başkan Malatyalı yaptığı açıklamada;
Bizi yanlız bırakmayan Sivil toplum kuruluşlarına, 4 mahalle muhtarına, TRT ve Star TV'ye, hanımefendilere, üyelerimize, sporcu Veli'lerine, Meclis üyelerine kardeş takımlarımız Karadolap spor kulüne, Gazi Mahallesi spor kulübune, Kazimkarabekir spor kulübune ve imar spor kulubüne de sonsuz teşekkürlerimizi sunarız dedi.



Basın Bültenini Parsellerspor Basın sözcüsü Ali Kemal okudu.

Basın Açıklaması


Öncelikle Şu Anda Burada Bulunan İlçemiz Siyası Parti Temsilcilerine muhtarlarımıza Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına Spor Külüpleri Başkanlarımıza Akşemsettin Halkına Şükranlarımı Arz Ediyorum.

1985 Yılında Kurulan Mahallemize Spor Külübü Anlamında Hizmet Vermeye devam eden, Bir çok Sporcu Yetiştirmiş Sayısız Başarılara İmza Atmış, Bölge Gençlerini Kötü Alışkanlıklardan Uzaklaştırıp Spora Yönelmelerini Sağlayarak Eyüp İlçesinde Sayılı Kulüplerden Biri Haline Gelmiş Kulübümüzün Tesisleri Elinden Alınmak İstenmektedir.

Yaklaşık 100 Bin Nüfusu İle Eyüp ün En Büyük mahallesi Akşemsettin Çırcır ve Karadolap Mahallesinden Cok Sayıda Oyuncusu Bulunan Külübümüz 31 Yılda Özellikle Alt Yapılarda Sayısız Lig ve Grup Birincilikleri Olan Bünyesinden Yetişen 24 Futbolcusu da Profesyonel Liglerde Mücadele Eden bir yapıya sahiptir.

Sabahın Bu Erken Saatinde Tesislerimize Gelip Bizlere Destek Veren İlçemiz Siyası Parti Temsilcilerine muhtarlarımıza Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına Spor Külüpleri Başkanlarımıza Akşemsettin Halkına Yönetim Kurulum Adına Çok Teşekkür Ediyorum.

Belki Bu Vesileyle Sesimizi Daha Gür Duyurarak İçinde Bulunduğumuz Kötü Durumdan Kazanımlar Elde Edebiliriz… Gene Söylemem Gerekiyor ki Burada Bu Desteği Gördükten Sonra Tesislerimizin Elimizden Alınması O Kadar Kolay Olmayacak Gibi Görünüyor.Tesisin Kirasının ödenmesi Anlamında Problem olan Konuların ikili görüşmeler neticesinde takibimizle çözüleceğini görüyorum.



Bu vesileyle

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç tan Talebimiz
İstanbulda ki Amatör Maçların Oynandığı Bizim Benzerimiz Gibi Problemleri Olan Yaklaşık 84 Adet Sahanın Mülkiyet Problemlerinin Gençlik Ve Spor Bakanlığına Devirleri Sağlanarak Çözülmesiyle Birlikte kiralamalarla ilgili konuların da çözüleceğini sahaların Fiziki Yapılarının, Zeminlerinin , Soyunma Mekanlarının Daha Uygun Hale Getirilebileceğine İnanıyoruz.

Mevcut Stadların Uygun Hale Gelmesi Neticesinde Bölge Takımlarımızın Lig Maçlarını Bu Stadlarda Oynamalarının Mümkün Olacağını Düşünmekteyiz .Stadların 2,3,4 Bin Kişi Seyirci Kapasiteli Minimal Ölçülerde trübünlü Stadlar Olması Konuyu Çözecektir.
Futbolla Yatıp Futbolla kalkan Gençlere cocuklarımıza yapılacak en büyük hizmet budur.

Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydından Talebimiz

Tesislerimizin Fiziki Yapısını Düzeltmemiz İçin Gerekli Müsaadeyi Vermesini İstiyoruz Talep Ediyoruz. Sadece Müsaade İstiyoruz Maddi Anlamda Bir Talebimiz Yoktur Buradan Deklare Ediyoruz. Bizler bu sabah burada olanlar hep birlikte Bu Tesisleri Yeniden Kiralayıp Çocuklarımıza Yakışır Çicek Bahçesi gibi bir Tesis Olarak Yaparız..

Biz Parseller Spor Kulübü Olarak Belediye Başkanımızı Seviyoruz Ve Sayıyoruz Onunda Bu Külübü Sevmesini Ve Eyüp İlçesinin En Başarılı Spor Külübünü Takdir Etmesini ve Sevmesini İstiyoruz ve bekliyoruz.

Bu Kadar Başarıya Rağmen Şampiyonluklarımızla İlgili Belediye Başkanımız Tarafından 1 Adet Tebrik Pankartının Astırılmamış Olması Külüp Bünyesindeki Yöneticilerimizi , Oyuncularımızı, Ailelerini Üzüyor ve Kızdırıyor..

Daha Önce Talep ettiğimiz ama sonuç alamadığımız bir konu olan Arka Tarafta Bilindiği Gibi Şeklen Taksi Durağı Ama Gerçekte Taksi Durağımıdır Hayvanat Bahçesimidir Otopark Mıdır Çay Bahçesimidir Ne Olduğu Belli Olmayan Yerin Başka Bir Alana Nakledilmesini Rica Ediyoruz..

Sizlerden Mahalle Halkından Talebimiz
Maddi Manevi Anlamda Görmemiz Gereken Desteği maalesef sizlerden Görmedik.Bundan Sonra İnşaallah bu durum Değişir. Keşke Bu Kalabalıklar Biz Şampiyonluklar Yaşarken yanımızda Olsaydı Düğün Yaparken Yanımızda Olmayanların Simdi Cenazemiz Varken Buraya Gelip bizlere Taziye de Bulunmaları Hoşumuza Gitmiyor .

Akşemsettin Halkından Siyasi Parti Temsilcilerimizden Ve Stk Yöneticilerimizden Talebimiz ricamız Bizlere Destek Olmaya Devam Etmeleri Ve Katılımcı Bir Şekilde Külüp Yönetiminde Olmalarıdır Kapımız Herkese açıktır.
Bunu Bekliyoruz,rica ediyoruz ve Talep Ediyoruz.

Benim Hoşuma Giden Bir tarif olan bizim gibi Sivil Toplum Kuruluşlarında 2g Formülü Diye Bir Formül Vardır.
1. G - Gönülden Çalışanlar
2. G - Görüntü Verenler
Görüntü Verenleri Burada İstemiyoruz..

İlginize Desteğinize Teşekkürlerimizi Arz Ederiz.

Mimar Ahmet MALATYALI
Parseller Spor Başkanı