Şair Turan Koç ve Hüseyin Akın eşliğinde Caferpaşa Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen Şiir Atölyesi’nin bugünkü genç konukları, Dursun Güzel, Muzaffer Serkan Aydın ve Meryem Kılıç’tı. Moderatörlüğünü Hüseyin Akın’ın yaptığı şiir atölyesinde Turan Koç, şiire başlama hikayesini anlatarak Hüseyin Akın’ın sorularını cevapladı.

İlk yazdığı şiirleri Nuri Pakdil ve çevresini tanıdıktan sonra yeterli görmediği için kitaplarına almadığını söyleyen Turan Koç, genç şairlerle beraber şiirin önemine değinerek atölyedeki öğrencilerin şiire bakış açılarını dinleyip onlara bilgi verdiler. Kültürel kodlarımızın kökünü Kelam ve Şiir Medeniyeti olarak tanımlayan Tura Koç “Ben de her şair gibi şiire ilk başladığımda ustalardan etkilenmiştim ve yazdıklarımın aslında benim olmadığını fark etmiştim.

Daha sonraları kendi tarzımı bulup duygu ve düşüncelerimi şiirlerimde kendime özgü bir şekilde işlemeye başladım. Şiir bir açıdan da duygu ve düşüncelerimizin yetersiz ya da kifayetsiz kaldığı zamanlarda sanatsal şekilde ortaya çıkış biçimidir. Şiir okumam ve sevmem diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü hepimiz daha kundaktayken annelerimiz bizi ninni diye adlandırılan şiirlerle büyütüyor” dedi.

Dursun Güzel, Muzaffer Serkan Aydın ve Meryem Kılıç’ın kitap ve şiir okumanın önemini anlattığı program, Eyüp İmam Hatip Lisesinde öğrencilerin karşılıklı konuşmalarıyla devam etti. Şiir’in yazım aşaması ve yöntemlerini anlatan Hüseyin Akın, şairlerin kelimelerle oynayan değil kelimeleri ait oldukları yere koyan insanlar olduğunu vurguladı. Genç şairler lise öğrencilerine, çıkardıkları ilk kitapların içeriğinden bahsettiler. Programın sonuna doğru şiir yazan öğrencilerle konuşan atölye ekibi toplu şiir okuma etkinliği gerçekleştirdiler.