Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş ve Göktürklü hayvan severler sokaktaki başıboş hayvanlar için buluştu. Yürüyerek sahipsiz hayvanları tespit ederek durumlarını inceleyen Kocabaş ve beraberindekiler, ihtiyacı olan sokak dostlarımız için de Eyüp Belediyesi Hayvan Ambulansı’nı çağırarak tedavilerinin yapılmasını sağladı.

Başkan Remzi Aydın’ın sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Eyüp Belediyesi çalışanları bugün de sokak hayvanları için yollardaydı. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş ve belediye ekipleri Göktürk’te hayvan severlerle buluşarak, sokaktaki sahipsiz dostlarımızın tek tek durumlarını inceledi.

Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş ve beraberindekiler, Göktürk cadde ve sokaklarını dolaşarak sahipsiz hayvanları bulup sağlık durumlarını kontrol etti. Tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar için Eyüp Belediyesi’nin özel hayvan ambulansını çağrıldı ve tedavilerinin yapılması sağlandı.

Eyüp Belediyesi geçtiğimiz aylarda da sahipsiz hayvanların soğuk kış aylarını rahat geçirebilmeleri için barınma ve yemleme noktaları oluşturmuştu. Bu barınma ve yemleme noktaları kaybolan sahipli hayvanların bulunmasında da önemli bir rol oynamış ve bu noktalarda belediye personeli tarafından bulunan köpekler sahiplerine teslim edilmişti.

GÖKTÜRKLÜLER ÇALIŞMALARDAN MEMNUN
İnsanoğlundan önce dünyada var olan hayvanların yaşam alanlarının, yine insan kendi eliyle yok ettiği düşünüldüğünde birlikte yaşadığımız dostlarımız için hem kişisel hem de kurumsal olarak yapılacak çalışmaların önemi de ortaya çıkmakta.

Sadece yaşamını sürdürmeye çalışan, yavrularını korumak için annelik içgüdüsüyle hareket eden ve karnını doyurmak için saatlerce yiyecek ve su arayan kedi ve köpeklere hepimizin biraz daha hoşgörülü yaklaşması gerekiyor.

Modern dünyada, gelişen teknoloji ile giderek yaşam alanları azalan sokaktaki dostlarımız için, Eyüp Belediyesi de Başkan Remzi Aydın’ın talimatları ile tüm olanaklarını seferber etmiş durumda. Eyüp Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve veterinerler, Başkan Remzi Aydın’ın liderliğinde, Şengül Kocabaş’ın yönetiminde konuyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Göktürk sakinleri Eyüp Belediyesi’nin bu çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirirken, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesinin önemi ve gerekliliğine vurgu yapıyorlar.

Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş, “Sokak hayvanlarımız için elimizden geleni yapmayı amaçlıyoruz. Eyüp Belediyesi olarak gelişen Türkiye’ye yakışan, modern bir ilçede olması gereken ne ise o hizmetleri yapmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.