Eyüp Belediyesi çevre temizliği konusunda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Daha temiz ve hijyenik bir çevre için Yeni Sistem Yeraltı Konteynerlerini Eyüp’te hizmete alan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bu uygulaması vatandaşlardan da tam not aldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yeni başlayan bu önemli çalışma ile Eyüp’ün daha temiz bir çevreye sahip olacağını belirterek, “Bu yeni sistem sayesinde hem depolama hem de toplama daha kolay ve hijyenik olacak” dedi.

Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü mevcut çöp toplama sistemini modern bir şekilde yeraltına alarak, hem ilçe siluetini güzelleştiriyor hem de vatandaşları kokuya maruz bırakmadan çöplere hacim olarak daha fazla yer ayırıyor.

Eyüp’te ilk defa kullanılacak olan “Yeni Sistem Yeraltı Konteynerleri” şehir görüntüsünü bozmayan ve bölgelerin genel yapısını destekleyen modern ve temizlenebilir bir mekanizmaya sahip. Başlangıç olarak Göktürk’te uygulanan projede Eyüp’ün uygun yerlerine 110 tane konulacak. Yeni konteynerler yerüstü klasik konteynerlerden 3,5 kat daha fazla atık ve çöp toplayabiliyor.

Üç bin litre hacmi bulunan yeni sistemin tam otomatik yeraltı sistemleri gibi asansör düzeneği olmadığı için arıza riski minimum düzeyde, bakım ve işletme maliyetleri en düşük seviyede bulunuyor. Ön plana çıkan diğer bir özelliğiyse el değmeden pedal sistemiyle açılması ve hem kendini hem de çevresini hijyenik tutması.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın mevcut çöp konteynerlerinin yerine uygun olan bölgelerde 110 adet yeraltı konteyner sistemi oluşturacaklarını belirterek, “Çevreyi temiz tutmak için belediye olarak üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Arkadaşlarımız da aynı sorumluluk ile hareket ediyorlar. Bu yeni sistem sayesinde hem depolama hem de toplama daha kolay ve hijyenik olacak. En başta çevreye kötü koku yayılmamış olacak. Göktürk’te ilk uygulamasını başlattık. Zamanla Eyüp geneline yaymayı planlıyoruz” diye konuştu.