1.TBM İstişare Programına Türkiye Yeşilay Cemiyeti Eyüp Şube Başkanı Bahri Bodur ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcıları Celalettin KAPUSUZ , Mustafa Çıplak ,TBM Formatörü Cafer ÇİMEN katıldı.

Yeşilay Eyüp Şube Başkanı Bahri Bodur yapmış olduğu açıklamada Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında, her türlü bağımlılığa karşı risk altında olan çocuk ve gençlerimizi eğitecek rehber öğretmenlerin uygulayıcı eğitimleri tamamlanmıştır. Eğitimde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan rehber öğretmenlerimiz tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı alanında her yaş grubuna yönelik eğitim içerikleriyle, Yeşilay’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı eğitim programını okullarda uygulamaya başlanmıştır.

1.TBM istişare programı ile sistemin aksayan yönlerini ve rehber öğretmenlerimizin uygulamadaki yaşadıkları sıkıntıları dinleme fırsatımız olacak sahada birlikte uyum içerisinde nasıl çalışırız birlikte istişare etmiş olacağız.

Bodur ayrıca şunları söyledi; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Rehber öğretmenlerimizin , bağımlı olan veya olma riski taşıyan çocuğu, genci fark etmesi ve ona yönelik davranış geliştirmesine de yol açmış olacak. 

okullarda bağımlılıklarla mücadele eğitimlerinin her öğrenciye ulaşmasında eğitimcilerin rolünün çok önemli olduğunu kaydederek, Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak, ülkemizin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitim sistemi göz önüne alınarak ve bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem aksiyon planı olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı (TBM) hayata geçirdi.Bizim üzerimize düşen ilçemizdeki okullarda eğitim öğretimine devam eden öğrencilerimize bağımlılıklar alanında tek olan bu projeyi doğru bir şekilde ulaştırmaktır.

Son olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında bizden desteğini esirgemeyen, Sayın İlçe Milli Eğitism Müdürümüz Murat ÖĞÜTCÜ’ye ve Şube müdürlerimize , Bugun bu nezih mekanı Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’ bize tahsis eden Otel müdüremiz neyran TAN hanım efendiye ,siz değerli Rehber Öğretmenlerimize Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum dedi.