Halil Aydın Gazete ses.com /  Yeşilpınar Merkez Camii Bayram namazı kılmaya gelen cemaat tarafından dolup taştı. Ramazan ayının bitmesiyle  Müslümanlar büyük bir coşku ile Ramazan Bayram namazı kılmak için camilere  akın  etti.

Bu  camilerden biri olan Yeşilpınar merkez Camii Cami İmam Hatipi Kurra hafız Hüseyi Özdemir yaptığı vaazde ve okuduğu hutbede birlik beraberlik mesajı verdi.

İbadetlerimizi Ramazanda olduğu gibi ara vermeden yapmalıyız geçlerimizin Camilerimizi dolup taşırması beni mutlu ediyor. Namazlarımızı kılalım, Allah kardeşliliğmizi, birlik beraberliğimizi daim eylesin. Hastalarımızı, yaşlılarımızı dost ve akrabalarımızı ziyaret edip onların hayır duasını alalım.

Bibirbirimizle  kucaklaşıp bayramlaşalım. İç ve dış düşmanlara  karşı uyanık olalım. Müslümanlar dünyanın bir çok yerinde  zulüm görmektedir Allah yardımcıları olsun. Hepimiz dua  edelim, diyerek sözlerini tamamladı. Bayram namazının kılınmasının ardından dua edilip tekbirler getirildi. Cemaat  birbiri ile  bayramlaştı.

  Yeşilpınar merkez  Camii 1 yıl önce  taşıyıcı kolonlarının çürük olması nedeniyle ibadete kapanmıştı. Caminin avlusunda bulunan Kuran kursunda  ibadetlerini yapan cami cemaati,  Bayram namazında caminin ibadete kapalı olması nedeniyle  Kuran kursuna sığmadığından cami alusunada  sımadı.

Cemaati Bir kısmı Gine caddesinde bulunan yaya kaldırımında  Bayram namazını kılmak zorunda kaldı. Kendileriyle görüştüğümüz cemaat inşalah  camimiz Gelecek Ramazan bayramına yapılır, hava  yağmurlu olsa idi bu kadar cemaat nereye sığardı diye tepkilerini dile getirdiler.

Bizde cemaate sabırlı olmaları gerektiğini Eyüp Belediye  Bakanı ile  görüştüğümüzü,  Başkan Remzi Aydının Caminin Plan projesinin hazırladığını bildirdiğini, en kısa zamanda temelinin atılarak Yeşilpınarlıların mağduriyetinin giderileceğini bildirdik.

Gazeteses İnternet Haber Gazetesi olarak, Tüm  İslam  aleminin  Mübarek  Ramazan  Bayramını kutlar,ayırlara vesile olmasını dileriz.