ADANA'da Garnizon Komutanı ve 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehitler için düzenlenen cenaze töreninde, "Türk askeri katil olamaz. Bu katiller asker olamaz" dedi.
Darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile İstanbul'da darbeci askerlere karşı müdahale sırasında şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Tören alanına gelen Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit ailelerine yönelirken gazetecilere dönüp, "Katilin asker olmadığını yazın. Katil asker değil, bunu böyle bilin" dedi. Şehit yakınlarına sarılarak teselli eden Erbaş, başsağlığı dileklerini ilettikten sonra protokol bölümüne geçti. Bu sırada  mikrofonunu eline alıp, "Asker hiç bir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeri katil olamaz" diyerek yerine geçti.
Dünkü cenaze törenlerinde sakin görünen, bugün ise gergin ve üzgün görünen Tümgeneral Erbaş'ın cuntacı askerlerin halka yönelik silah kullanması, bu nedenle ayrım yapılmaksızın çeşitli tartışmalar ve halk arasında askerler için 'katil' diye söz edilmesinden büyük rahatsızlık duyduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI