Gaziosmanpaşa Belediyesi, her yıl Ramazan ayında kurduğu Gönül Sofralarını bu Ramazan’da sürdürüyor. Ramazan boyunca 16 mahallede Gönül Sofraları kuracak olan Gaziosmanpaşa Belediyesi bu akşam iftarını Fevzi Çakmak mahallesinde  verdi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal da vatandaşları yalnız bırakmadı. Yaklaşık bin 1000 kişinin katıldığı iftardasokağa  kurulan masalarda Fevziçakmak mahalleliler iftarını açtı.

Kurulan masaları tek tek dolaşan başkan Hasan Tahsin Usta, vatandaşlarla sohbet etti.
İftar öncesinde konuşan ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayan Başkan Usta, “Bugün mübarek Ramazan ayının birinci gününde bir aradayız. Allah’a şükrederken bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımızı bağrımıza basıyoruz. Ramazanın bolluğunu bereketini, birlik ve beraberlik vurgusunu birlikte yaşıyoruz. 11 ayın Sultanı Ramazan ayını bu akşam coşkuyla huzurla sevgiyle karşılıyoruz

. İyi ki geldin Ramazan diyoruz. Bu ay öyle bir ay ki önce insanlara kendi nefsi terbiyesini yapma imkanı sunuyor. Sonra dostlarımızla sonra komşularımızla sonra yaptığımız işlerle kendimizi kendimizle muhasebeleştirme imkanı sunuyor. Ramazan ayının sadece oruç tutmak ibadet yapmak iftar yapmak olmadığı hepiniz biliyorsunuz. Yine geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da her akşam bir mahallemizde sokak iftarlarımızla halkımızla bir arada olmak bizleri gururlandırmış olacak” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı  Şahin  Pirda yaptığı konuşmada;
Tüm islam  aleminin  ramazan  ayını  kutlarım. Bu mübarek  ayda tüm insanların  barış kardeşlik içinde bir  arada yaşamasını  cenabı Allahtan niyaz  ediyorum. Hepinizin tutmuş olduğu  orucunuz kabul ve makbul olsun  Allah  kabul  eylesin diyerek sözlerini tamamladı

Başkan Pirdal'ın konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasıyla Gaziosmanpaşalılar hep birlikte iftarını açtı.