Amerika Washington Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İnternational Üniversity Marketing Direktor’ü Hasan Altuntaş Şili’de ki Atatürk sevgisine hayran kaldığını söyledi.

Amerika Washington Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) İnternational Üniversity Marketing Direktor’ü Hasan Altuntaş Şili’de ki Atatürk sevgisine hayran kaldığını söyledi.
Yaptığı açıklamada,’’İs sebebiyle bulunduğum Şili benim icin şuana kadar gittigim Ülkelerin icerisinde beni en çok heyecalandiran ve ilgimi çeken ülkelerin başında oldu. Bunun sebebi ise Şili ile Türkiye arasında bulunan dostluk iliskilerinin Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar dayanması ve bugüne kadar süren güzel iliskilerin ve diplomasinin somut örnekleri ile karşımıza cıkması.

Şili Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Latin Amerika ülkeleri icerisinde bizi tanıyan ilk ülke olmus. 1926 da sizlere resmini paylastigim Ulu Önderimiz tarafından imzalanan Sili - Türkiye Dostluk anlasması Şili Santiago Büyükelciliğimizde muhafaza edilmektedir.

1960 yıllarda Sili'li devlet yetkilileri Santiago bölgesinde sehrin dışında Şili yerel halkının yoğunlukta olduğu ( mapuceler ) bir devlet okuluna Atatürk Okulu ismi verilmis. Okulun varlığından Sayın Büyükelcimiz Gökcen Kaya ve Askeri Ateselikte calişan Ahmet Üzülmez bey aracılığı ile haberimiz oldu.

Okulun yetkilileri ile Büyükelciligimizde bir araya geldik. Sonra okul hakkında detayli bilgi almak icin 23 Nisan sabahi okula gittik. Okul müdürleri ve ögretmenlerinin Atatürk'e olan sevgisini tarif etmem imkansız. Her sınıfta Atamızın Resmi ve İstiklal Marsımız var. Benim icin hayatımda da gecirdigim en güzel 23 Nisan Bayrami oldu .Kendimi Anadolu'nun bir kasabasında bulunan bir okulda hissettim.

Pırıl pırıl ögretmenler ve yöneticiler. Okulda 300 öğrenci egitim görmekte. Anasınıfından ortaokul düzeyine kadar egitim veriliyor.Bu ögrencilerin %80 lik kısmı Şili nin yerel halkI olan mapuceler den olusuyor. Kalan %20 lik dilim ise uluslarararasi Ögrenciler ( Arjantin, Brezilya, Peru , Kolombiya, Ekvator) Burada egitim alan cocukların bir ortak noktası hemen hemen hepsinin yoksul ve ihityaç sahibi ailelerin cocuklar olması.

Bu sebeple okulun her zaman yardıma ihtiyacı bulunmakta.Okulun fiziki şartları ve sahip olduğu materyaller cok eski. Eğer gerçekten yardım eli uzatmak isteyen vatandaslarımız ve egitimcilerimiz var ise seve seve benimle iletisime gecip kendilerine bu destek icin aracı olabilirim.Bu arada Bahcesehir Ugur Egitim Kurumlari olarak bizlerde gerekli olan desteği verecegiz. Aklınıza gelebilecek her türlü yardım orada eğitim alan coçukları cok sevindirecek.’’dedi.