19 Nisan pazar günü Yıldıztabya Spor Kulubü tesislerinde Yıldıztabya spor Kulübü  derneğinin olağan kongresi yapıldı. Konrede 2 aday  başkanlık için başvurdu. Aday olan M. Halil Hayta üye listesine itirazda bulunarak adaylıktan  çekildiğini açıkladı,

Konreye  tek aday tek liste olarak  devam edildi. Oluşan izdihamdan dolayı üyeler oy kullanmakta zorlandı. Oyların kabin dışında  açıktan  zarflara konularak  sandığa atıldığı  gözlemlendi. Oy çokluğuyla  eski Başkan yeniden başkanlığa seçildi.

Adaylıktan çekildiğini açıklayan  M. Halil Hayta yaptığı açıklamada; 
Yıldıztabya spor Kulübü'nün 19 Nisan pazar günü olağan kongresi vardı. İki adaylı bir seçim olacaktı,Her şey çok güzeldi. Salon üyelerle tıklım tıklım doluydu. Tarihinde görülmemiş bir şekilde üyeler kulubüne sahip çıkmıştı.

Y.Tabya spor Kulübü'nün Üzerindeki ölü toprağını atmak mevcut tesisleri onarmak ve yeni tesis kazandırmak, Y.tabya gençliğine, Halkı'na spor yaptırmak sadece futbol değil diğer spor dallarında faaliyet göstermek azmi ile oraya gelmişlerdi.

Mevcut yönetim, tüm bu şartları kazanıma dönüştürmek yerine kulüp bende kalsın; ama  büyümesin mantığı ile hazırlanmış kongrede, yüzlerce üyenin ismi yoktu. Hazirun listesinde kulup kurucularının bile  oy listesinden  ismi silinmiş. Bu gelişme üzerine itirazda bulundum.

Buradaki üyelerin kime oy vereceğini şimdiden bilmediğimize göre bu üyelerin oy kullanımı engellenmemeli diyerek divana yazılı dilekçe verdim. Divan mevcut yönetimin ve diğer Adayın baskılarına boyun eğerek üyelerin oy kullanımı gaspına ortak oldu.

Bu gelişmeler üzerine önemli olan kazanmak değil bu üyelerin hakkı Olan oy kullanmalarıdır diyerek adaylıktan çekildim. Salon bir anda boşaldı. Mevcut yönetim kendi kendine kongreyi tamamladı. Yapılan haksızlıktan dolayı yasal yollara baş vuracağım.  Yıldıztabya spor kulübü kaybetti,  diyerek sözlerini tamamladı.