Engin ANAK/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki dünyaca ünlü mavi bayraklı Kleopatra Plajı'nda yağmur suyu drenaj kanalından denize boşalan fosseptik suyunun içindeki kurtçuk sorunu çözüldü.
Damlataş mevkiinde temiz kumsalı ve deniz suyuyla mavi bayrak sahibi Kleopatra Plajı'nda yağmur suyu drenaj kanalından akan fosseptik suyu nedeniyle kötü kokunun hakim olduğu geçen hafta bölgedeki işletme sahipleri tarafından gündeme getirilirken, suyun denizle buluştuğu noktada oluşan kırmızı kurtçuklar dikkati çekti. Pis kokudan rahatsız olan bazı turistlerin plajı boşalttığını kaydeden işletmeciler, sudaki kurtçukları yemek için gelen kuşların sahili istila ettiğini söyleyerek, soruna çözüm bulunmasını istedi.
TEMİZLİK YAPILDI
Olayın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğü plajda çalışma başlattı. Konuya ilişkin açıklama yapan koordinatör Hüseyin Güney, içerisinde kimyagerlerin de bulunduğu ekibin 2 gün arayla tüm drenaj kanallarını kontrol ettiğini belirtti. Kontroller sonucunda bazı işletmelerin atıklarının bilinçli ya da bilinçsiz şekilde drenaj kanalına sızdığını tespit ettiklerini anlatan Güney, bunun üzerine müdahale ederek hem kanalda hem de suyun denizle buluştuğu noktada temizlik çalışması yaptıklarını kaydetti.
'ATIĞI TESPİT ETTİK'
Söz konusu drenaj hattının daha önce de temizlendiğine işaret eden Hüseyin Güney, "Birikmeler ve suyun orada çoğalmasından dolayı kokunun meydana geldiği konusunda bir şikayet almıştık. Hemen kameralarla tüm hatta müdahale ettik. Atık dökülen yerleri tespit ettik. Kimyager arkadaşlarımız da bölgede yaptıkları kontrolde suyun berrak bir şekilde denize gittiğini gördük. Artık Alanya'daki drenaj kanalları rutin olarak kontrol ediliyor ve herhangi bir değişiklikte anında sorun gideriliyor" diye konuştu.
'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Sahile dökülen suda koku ve kurtçukların olduğu yönünde kendilerine de şikayet geldiğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu da şöyle dedi:
"Bize gelen şikayetler sonucunda konuyu gerekli mercilere ilettik. Onlar da gerekli hassasiyeti gösterdi. Tüm bölgede araştırma yaptılar ve kaçağı buldular. Kleopatra Plajı bizim dünyaca ünlü plajlarımızdan ve insanlar burada denize girmek için tatile geliyor. Biz de gerekli bilgileri tur operatörlerine bildiriyoruz. Bundan sonra yetkililerin daha titiz olacağını düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI