Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - SEMA İnsani ve Tıbbi Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman El Ömer, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırıları sonucu hastanelerde çalışan 700 sağlık personelinin yaşamlarını yitirdiğini söyledi.
Suriye Sağlık Örgütleri adına basın toplantısı düzenleyen Sema İnsani ve Tıbbi Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman El Ömer, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarında birçok hastanenin ve sağlık merkezinin harap edildiğini kaydetti. Rus uçaklarının bombardımanı sonucu hedef olan hastanelerdeki 700 sağlık personelinin öldüğünü belirten Abdurrahman El Ömer, şunları dedi:
"Son zamanlarda Rusya’nın Suriye’de süren savaşa fiili olarak müdahale etmesinden dolayı birçok sağlık tesisi ve hastaneler, direkt olarak bombardımana maruz kalmıştır ve en son dün yaklaşık 5 tane hedef alınmıştır. Bu hastaneler özellikle Hama, Halep ve İdlib kırsalında. Bu bombardımanlar sonucu birçok arkadaşımız, şehit olmuştur. Bu bombardımanların arkası kesilmemektedir, son dönemde gittikçe artmaktadır. En son Azez’de bulunan çocuk ve kadın hastanesi, Azez Ulusal Hastanesi, birçok sağlık tesisi ve hastaneler bombardımana maruz kalmıştır. Bu bombardımanlar sonucu bölgede bulunan doktorlar bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştır. Zaten sivil toplum kuruluşu maddi durumlarından dolayı bu hastanelere zor ulaşmaktadır. En son yayınlanan raporda 265 sağlık tesisi ve hastane Rus ve rejim tarafından direkt bombalanarak imha edilmiştir. 215 bombardıman sonucu yaklaşık 700 sağlık personeli şehit olmuştur."
HASTANELER HEDEF ALINMASIN
Rus uçaklarının operasyonlarında hastane ve sağlık merkezlerinin hedef alınmamasını isteyen El Ömer, "İnsani durum, rejimin kontrolü dışındaki bölgelerde çok zor bir dönemden geçmektedir. Sivil toplum kuruluşları bu süreçte çok sıkıntıya girmişlerdir. Sivil toplum kuruluşu olarak uluslararası alandan, Suriye’ye yardım eden ülkelerden ve dost ülkelerden biran evvel bu bombardımanları durdurup ve sağlık merkezlerinin savaşın dışında bırakılmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI