Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - SURİYELİ sığınmacılar Kurban Bayramı'nı, ülkelerinde geride bıraktıkları yakınları ile geçirmek için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmaya başladı.
Sabah erken saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen Suriyeli sığınmacılar, Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Pasaportları ya da AFAD tarafından kendilerine verilen yabancı tanıtım kartları olan Suriyeliler, kapıda kayıtlarını yaptırdıktan sonra ülkelerine geçmeye başladı.
Kurban Bayramı'nı ülkesinde geçirecek Suriyelilerden Mustafa Kındo, geçen Ramazan Bayramı'nda da yakınları ile bayramlaşmak için Suriye'ye geçtiğini belirterek, yakınlarını ziyaret ettikten sonra yeniden Türkiye'ye geleceğini söyledi.
Oğlu Hasan'ın Kahramanmaraş'ta hastanede tedavi gördüğünü söyleyen bir diğer Suriyeli Mahmut Kırdi ise "Kalp hastası oğlumu ambulansla getirmiştik. Tedavisi sürüyor. Ben de Kurban Bayramı dolayısıyla İdlib'te geride bıraktığım ailemi ziyaret ettikten sonra tekrar oğlumun yanına döneceğim" diye konuştu.
Suriyeliler Kurban Bayramı'nın son gününden itibaren 45 gün içerisinde Türkiye'ye dönebilecek. Kayıt yaptırmadan çıkış yapan Suriyelilerin dönüşlerine izin verilmeyecek. Geçen Ramazan Bayramı'nda 50 bin sığınmacı, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçerek yakınlarıyla bayramlaşmıştı.

FOTOĞRAFLI