BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, devletin yeni yatırımlara yüzde 49'a kadar desteklerle sanayicinin risklerini paylaşacağını açıkladı.
Manisa'da ilk olarak Vestel City'i ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Manisa Valisi Hakan Güvençer, AK Parti milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan eşlik etti. Yaklaşık 3 saat boyunca Vestel'i gezen Bakan Özlü, ardından Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada konuşma yapan Bakan Özlü, Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun saldırıya uğramasını değerlendirdi. Bakan Özlü, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Çok yanlış bir hareket. Kim yaptıysa nasıl olduysa ortaya çıkacaktır" dedi.
AMAÇ, YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLERİN ORANINI YÜKSELTMEK
15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de darbe girişiminin etkilerinin konuşulduğunu dile getiren Bakan Özlü, ülkenin normalleşmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Önemli illeri ziyaret ederek sanayicilerin taleplerini dinlediklerini belirten Bakan Özlü, "Burası büyük yatırımcı şirketlerin bulunduğu bir yer. İyi düzenlenmiş iyi yönetilen bir OSB. Bu bölgenin oluşmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Burası orta- yüksek ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği bir merkez haline gelmeli. İhracat ve sanayi üretimi için de yüksek teknoloji ürünlerin oranı düşük. Amacımız bunu yüzde 20'ye çıkarmaktır. Yüksek teknolojili ürünlerin oranını yükseltmek amacımızdır" dedi.
"KONFEKSİYON DEĞİL TERZİ USULÜ ÇALIŞACAĞIZ"
Yeni çıkarılan yasalarla sanayicinin risklerini paylaşacaklarını açıklayan Bakan Özlü, "Yatırımcının önünü açmak, ortamı iyileştirmek için Meclis'ten kanun çıkardık. Artık konfeksiyon değil terzi usulü çalışacağız. Bir fikriniz varsa bunu gelip bakanlığa anlatacaksınız. El sıkışıp bunu destekleyeceğiz. Devlet yeni çıkardığı yasalarda yüzde 49'a kadar ortak olabilecek. Sanayicinin risklerini paylaşacağız. Devlet kalıcı olmayacak, belirli bir süre sonra çıkacak. O bakımdan özellikle orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesi önceliklerimiz arasındadır. Katma değer demek ileri teknoloji demektir. Sizden yüksek teknolojili ürünlere yatırım yapmanızı bekliyoruz. Biz sanayi bakanlığıyız. Nasıl bir sorununuz varsa öncelikle bizim bakanlığa geleceksiniz. Biz Ankara'da sizin sorunlarınızı çözmek, taleplerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağız. Biz dinlemeye geldik" diye konuştu.
Bakan Faruk Özlü, 10 yıl önce Vestel'e geldiğini ancak fabrikanın 10 yıl içinde çok geliştiğini gördüğünü söyledi. Özlü, "10 milyona yakın beyaz eşya, 15 milyon televizyon üreten bir şirket. Ürünlerin yüzde 90'ı ihracata gidiyor. Türkiye'nin böyle büyük şirketlere ihtiyacı var. İnsansız hava aracı üretiminde çok başarılı. 8 firkateynde kullanılan konsollar Vestel üretimidir" dedi. Bakan Özlü daha sonra Manisa Valiliği'ni ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI