MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yoksulluğun ve cehaletin önüne eğitimle geçilebileciğini belirterek, "Terör, adı ne olursa olsun ister İstanbul'da ister başka yerde, eşkıyanın kazandığı görülmemiştir. 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' derler ya dolayısıyla hiçbir zaman kazanabilmesi mümkün değildir" dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bugün Ankara’dan özel uçakla Muş’a geldi. Bakan Yılmaz’ı havalimanında Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kamu kurum personeli karşıladı.
Havalimanından il merkezinde bulunan Salih-Muhlise Çağlayan Camisi'ne geçerek cuma namazını kılan Bakan Yılmaz, ardından Valiliğe geçti. Vali Yavuz’dan brifing alan Bakan Yılmaz, daha sonra Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Eğitim Yöneticileri Buluşması' toplantısına katıldı. Öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy’un sunumu sonrası bir konuşma yaptı. Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
"Terör, adı ne olursa olsun ister İstanbul’da ister başka yerde eşkıyanın kazandığı görülmemiştir. 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' derler ya dolayısıyla hiçbir zaman kazanabilmesi mümkün değildir. Kazanamadığı halde neden bu eylemleri gerçekleştiriyor?Kaybetmesi kesin, aklı kendinde değil de ondan. Eğer aklı yerinde olsa okulları yakmaz, aklı yerinde olsa camilere saldırmaz, aklı kendinde olsa çocuklara saldırmaz, aklı kendinde olsa patlayıcıyı bırakıp ta bir sokağa, caddeye, bir apartmanın önüne, okulun önüne koymaz. Türkiye gerçekten çok problemlerini çözdü. İstiyorlar ki Türkiye kendi problemlerini çözmesin. Bu coğrafyada rol model olmasın."
Öğretmenlere seslenen Bakan Yılmaz, Türkiye’nin ideallerine ancak eğitim camiası ile gerçekleştireceğine işaret etti. Biri yoksulluk, diğeri cehalet olmak üzere iki düşmanın bulunduğuna dikkati çeken Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Yoksulluğu da eğitimle yeneceğiz, cehaleti de eğitimle yeneceğiz. Dolayısıyla eğitim camiamızın çok büyük bir sorumluluğu vardır. Öğrencilerimize kendileriyle gurur duyulan ve bu ülkenin ihtiyacı olan nesiller olarak yetiştirilmesi adına öğretmenlerimizle birlikte çok çalışmamız lazım. Eğer bir yarışa daha geriden başlamışsanız yapacağınız tek şey daha fazla çalışmaktır. İşte bu çalışmanın temel unsuru öğretmenlerimiz olacaktır. Her 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı. 250 binin üzerinde derslik yaptık. 500 binin üzerinde öğretmen atadık, 1 milyona yakın öğretmenimiz var. 3 milyara yakın ücretsiz kitap dağıttık. Fatih Projesi ile her okula akıllı tahta takıldı. Bu da büyük bir hizmet. 1 milyon 440 bine yakın tablet bilgisayar dağıtıldı."
Bakan Yılmaz ayrıca TEOG’da doğu illerinin ilçelerinden Türkiye birincilerinin çıkmasının da eğitimde ne kadar büyük yol kat edildiğini gösterdiğini ifade etti.
Bakan Yılmaz konuşmasının ardından Muş’un Varto İlçesi’nde yaşayan TEOG Türkiye birincisi Ezgi Beytaş ve il merkezinde eğitim gören Bahar Erbey’e hediye verdi.
Bakan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programının ardından özel uçakla Sivas’a geçecek.

FOTOĞRAFLI