Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla), () - MUĞLA'nın Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 23 Mayıs'ta başlayacak okul müdürlüğü mülakatları öncesi hangi müdüre kaç puan verileceğinin yer aldığı iddia edilen 'torpil listesi' hazırlandığı öne sürüldü. Listenin yanlışlıkla WhatsApp'ta oluşturulan ve içinde mülakata gireceklerin de bulunduğu 'müdürler' grubunda paylaşıldığı iddia edildi.
İddiaya göre, Seydikemer'de 23- 30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak okul müdürlüğü mülakatları öncesi, mülakata girecek öğretmenlerin isimleri, branşları, görev yerleri ve puanlarının yazılı olduğu iddia edilen 'torpil listesi' hazırlandı. Bilgisayar ortamında hazırlanan ve 27 öğretmenin isminin bulunduğu listede, el yazısıyla yapılan puanlamalar yer aldı. İddiaya göre bu liste Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü E.Ç. tarafından içinde mülakata girecek okul müdürlerinin de yer aldığı WhatsApp grubunda yanlışlıkla paylaşıldı. Listedeki bazı müdürler, isimlerini ve karşılarında daha girmedikleri sınavdan kendilerine verilen puanı görünce şaşkına döndü.
"TORPİLİN BELGESİ ORTAYA ÇIKTI"
Listenin ilgili kişi yerine yanlışlıkla müdürler grubunda paylaşıldığını söyleyen Türk Eğitim- Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, eğitim siteminde yapılan usulsüzlüklerin gün yüzüne çıktığını söyledi. Listenin WhatsApp üzerinden paylaşıldığına dair fotoğrafları, Milli Eğitim Bakanlığı'na delil olarak sunacaklarını belirten Özata, şöyle dedi:
"Artık torpilin belgesi ortaya çıktı. Her ilçede bunlar yapılıyor. Sanırım müdürü bu sefer Allah şaşırttı. Her şeyden önemlisi geceleri rahat uyku uyuyabiliyor mu? Vicdanı bunu nasıl kabul ediyor? Kendisine haksızlık yapılsa neler hisseder? Bir an önce görevinden istifa etmelidir. Elimizdeki WhatsApp fotoğraflarını Milli Eğitim Bakanlığı'na delil olarak sunacağız. Sadece suç duyurusu ile kalmayarak idari soruşturma açılarak, görevden alınmasını talep edeceğiz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız."

FOTOĞRAFLI