Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - TURKCELL Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, internet hızını 10 kat arttıracağı belirtilen 4G teknolojisinin uygulanabilmesi için fiber altyapıya ihtiyaç duyulduğunu ve bu alanda 2007'den beri 2.7 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.
Turkcell TV Plus uygulamasının tanıtımı için Adana Sheraton Oteli'nde düzenlenen toplantıya katılan Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, 2014 sonu itibariyle 1.2 milyon fiber internet müşterisine ulaştıklarını açıkladı. Sundukları hizmetle Türkiye'nin rekabet gücüne katkı sunduklarını anlatan Özata, "Önümüzdeki dönemde de bu katkımızı ve yatırımlarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.
'FİBER ALTYAPIYA İHTİYAÇ VAR'
Mayıs ayında ihalesi yapılarak yürürlüğe gireceği açıklanan ve GSM operatörlerince test çalışmaları yapılan 4G teknolojisiyle ilgili soruyu yanıtlayan Ceyhun Özata, şunları kaydetti:
"Biz Turkcell Superonline olarak, 4G'nin altyapı tarafındayız. Bilindiği gibi 3G'nin bir sonraki versiyonu 4G. Kablosuz olarak yüksek hızlı internet sağlayan bir teknoloji. Kablosuz olarak bu erişimi sağlayabilmeniz için çeşitli istasyonlardan sabit hatlara indirip şebeke üzerinden taşımanız lazım. Bunu taşıyan şebeke de Turkcell Superonline'nin fiber şebekesidir. Bugün itibariyle Turkcell'in tüm 3G ve ses trafiğinin yüzde 95'ini Turkcell Superonline'nin fiber şebekesi taşıyor. 4G'nin çalışabilmesi için de fiber şebekeye ihtiyaç var. İhalesi yapıldığı takdirde 4G teknolojisi bu yıl kullanılır. Biz fiber altyapıya 2007'den beri ülke genelinde 2.7 milyar liralık yatırım yaptık."

FOTOĞRAFLI