Turgay KILIÇ/AĞRI, () - AĞRI'da, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yerinden fırlayıp çiftçilere söz hakkı isteyen besici Mehmet Salih Kösedağ, sorunlarını dile getirdi. 
Kültür Kongre Merkezi'nde Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe, Vali Musa Işın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, çevre illerden gelen ziraat odaları başkanları katıldı. Konuşmalardan kendisine sıra gelmeyeceğini tahmin eden Ağrılı besici Mehmet Salih Kösedağ, yeriden fırlayarak protokole doğru 'Çiftçilere söz hakkı doğmayacak mı?' diye bağırdı. Şemsi Bayraktar'ın söz vermesi üzerine kürsüye çıkan Mehmet Salih Kösedağ, şunları söyledi:
"Et ve Balık Kurumu'na hayvan vermek zorundayız. Ancak Et ve Balık Kurumu Kombinası bizim malımızı kesmedi. Dediler ki, 'biz hayvanlarınızı kesmiyoruz.' Biz de her kamyon ve TIR için 1100 lira ödeyerek Kayseri'de hayvanlarımızı kestirdik. Bize kamyon için tek bir kuruş dahi verilmedi. Soruyorum size. Eşiniz ve hayvanınız hastalanırsa siz kime bakarsınız? Ben, önce hayvanıma bakarım. Fakat biz hiçbir şekilde destek alamıyoruz. Ayrıca küpe sorunu da had safhada. Küpe işi artık rantçıların elinde. Devletimiz, küpe işlemini serbest etsin."

FOTOĞRAFLI