İSPANYA'nın başkenti Madrid'te bulunan Ortadoğu ve Kafkaslar'da tanınmış Türk işadamı Evsen Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Evsen, Erzincan'a jeotermal kaplıca ya da tekstil konusunda yatırım yapabileceğini söyledi. Evsen, Madrid'e gelen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Meclis üyelerine, fizibilite çalışması yapmak için yakın bir zamanda ekibini Erzincan'a göndereceğini açıkladı. Erzincanlılar'ı konutunda ağırlayan Evsen, "Erzincan'ın çok yemeğini yedim, suyunu içtim. Bu nedenle sizleri burada görmek beni çok duygulandırdı ve sevindirdi" dedi.
Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy ve meclis üyeleri İspanya'nın Madrid kentine 'teknik gezi' düzenlerken, Ortadoğu, Kafkaslar ve Türkiye'de tekstilden, otomotive, otellerden, alıveriş merkezlerine, dayanıklı tüketim mallarından ulaşıma kadar birçok alanda faaliyet gösteren Evsen Group'un sahibi Ali Evsen'in konuğu oldu. Alcopendas Bölgesi'ndeki konutunda Erzincan heyetini ağırlayan Evsen, Belediye Meclis Üyesi Yaşar Nergiz ile 35 yıl önce tanıştığını ve 28 yıl sonra kendisini ve beraberindeki heyeti evinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu bildirdi. Yıllar önce Erzincan'da ticaret yaptığını, dostları bulunduğuna dikkati çeken Ali Evsen, şöyle konuştu:
"Erzincan Belediye Başkanı Başsoy, birkaç konuda bilgilendirdi. O konular üzerinde arkadaşlarımız bir çalışma yapacak. Fizibilite çalışması yapmak için yakın zamanda ekibimi Erzincan'a göndereceğim. İnşallah çalışmanın neticesinde güzel şeyler olacağını umuyorum. Bir işe başlamak işin yarısını geçmek demektir. Dünya ticaretin üzerine kuruludur. Ümit ediyorum ki Erzincan'da güzel şeyler olur."
Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise, yurt içi ve dışında gittikleri yerlerde işadamları ile bir araya geldiklerini ve yatırım yapmaları yönünde teşvik ettiklerini anımsatarak, "Madrid'e geldiğimizde Türkiye ve yurt dışında ciddi yatırımları olan Ali Evsen beyi ziyaret ettik, Erzincan'ın avantajlarını anlattık. Kendisi de yakın zamanda ekibini göndererek jeotermal kaplıcalar ve tekstil konusunda yatırım yapabileceğini söyledi. Bu bir ilk görüşmedir. Ekip inşallah çalışmalarını yapıp, neticeye vardıktan sonra yatırımı gerçekleştirecektir. Ali beyi tanıdık ve kendisi ile gurur duyduk. Türk misafirperverliğini uzun yıllar yurt dışında olmasına rağmen asla unutmamış, bizi iki gün boyunca da burada ağılardı. Kendisine teşekkür ediyorum." 
Başkan Başsoy, işadamı Ali Evsen'e Erzincan Belediyesi'nin tarihi motifler içeren logosunun bulunduğu bakır tabak ile bakır işlemeli tepsi hediye etti. Ali Evsen de Başsoy ve meclis üyelerine hayatını kaleme aldığı 'Hayat Yolculuğum' isimli kitabını verdi.