ERZURUM Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Recep Sadeler, özellikle kadın girişimcilerin projelerini destekleyeceklerini söyledi. Kadın girişimci adaylarının iş fikirleri ile başvurmasını isteyen Prof.Dr. Sadeler, "Kadınların ekonomiye katkısı dünya ortalamasında yüzde 50'lerde iken, Türkiye'de bu oran yüzde 25'ler seviyesindedir. Bu rakamsal gerçekler bu alanda daha çok yol gayret göstermemiz gerektiğini bize anlatmaktadır" dedi.
Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi içindeki Ata Teknokent'in Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Recep Sadeler, 'Tekno GP' isimli girişimci destekleme proğramımı bölgesel kalkınma ajansı olan Kudaka ile birlikte organize ettiklerini bildirdi. Erzurum, Erzincan, Baybrut'ta sıradışı projelerle başarılı, üreten bir eko sistem kurmak istediklerini belirten Prof. Dr. Recep Sadeler, girişimci destekleme programı için son başvuru tarihinin 15 Ocak olduğunu belirtti. Prof.Dr. Recep Sadeler, şunları söyledi:
"Girişimcilik  son dönemde ülkemizde çok yaygın olarak konuşulmaya, geliştirilmeye çalışılan önemli bir kavram oldu. Girişimciliğin ülke ekonomisine hem bölge kalkınmasında hem büyümeye hemde istihdama çarpan etkisiyle katkıda bılunduğunu biliyoruz. Bizim bu projede temel amacımız özellikle Erzurum, Erzincan ve Bayburt'da her sektörden girişimci, yenilikçi, ticarileştirilebileceğine inanan ama bu manada yol yordam bilmeyen bölge girişimcilerini alıp, 3 aşamalı bir süreçden geçirip, bölge ve ülke ekonomisine faydalı birer girişimci haline getirmek istiyoruz. Her yaştan özellikle kadın girişimcilere biz daha pozitif ayrımcılıkla yaklaşıyoruz. Dünya ortalamasında kadınların üretime katkısı yüde 50 ler civarında iken bu ülkemizde yüzde 25 civarındadır. Biz bu tip projelerle kadınlarımızın da ülke ekonomisine katkısı olan girişimci olarak oyuna dahil edilmesini arzu ediyoruz. Projeye başvuranlar kendi işlerinin patronu olabilir, projeye destek verecek yatırımcılarla buluşabilir, mevcut işlerini geliştirebilirler."
FOTOĞRAFLI