AYDIN'ın Didim İlçesi'nde hizmet vermeye başlayan iki yeni otelle birlikte ilçedeki yatak kapasitesi 2 bin 565 arttı.
Didim'de 2016 turizm sezonu, iki yeni otelle açıldı. Turizmci işadamı Kadir Karakaya'nın 'Didim'in yeni yıldızı' diye adlandırdığı 5 yıldızlı Aquasis De Luxe Resort & Spa, ilk misafirlerini Didim Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DAHOT) ekibinin gösterileriyle karşıladı. Kocaharip Mevkii'nde 180 bin metrekare alan üzerinde konumlanan Aquasis De Luxe Resort & Spa'nın, 554 odası ve bin 385 yatağı bulunuyor. Anı Tur firmasına ait Aurum Moon Resort da Didim'de 2016 turizm sezonuyla birlikte hizmete giren tesis oldu. Yeşilkent Mevkii'nde 32 bin metrekare alan üzerinde kurulan Aurum Moon Resort'un, 478 oda ve bin 180 yatağı bulunuyor.
2016 turizm sezonuna çok olumlu bakamadıklarını söyleyen Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Türkiye'nin güven problemi olduğunu belirterek, "Almanya, Belçika, Hollanda, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerdeki insanlar, Türkiye'de yaşanan terör olaylarından dolayı güvensizlik yaşıyor ve gelmek istemiyor. Türkiye'nin siyasi politik durumunun da Avrupa bazında tam olarak yerine oturmaması nedeniyle güven problemiyle birlikte Türkiye'ye olan tepkiler devam ediyor" dedi. Didim bölgesinin Avrupa pazarıyla çalıştığını ve bugün Avrupa'dan sınırlı sayıda rezervasyonlar aldıklarını söyledi. Alkaner, Didim bölgesini en fazla destekleyen tur operatörlerinin İngiliz tur operatörleri olduğunu belirtti. İç pazar çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Alkaner, plaj ve denizlerdeki temizliğin iç pazarda bilindiğini dile getirdi.
YÜZDE 25'E YAKIN KAYIP
Mayıs ayıyla birlikte ilçedeki otellerin açıldığını ve ilk müşterilerin gelmeye başladığını bildiren Ercüment Alkaner, "Mayıs ayının sektör için iyi geçeceğini umuyorum. Fakat haziran ayında hem Ramazan ayının olması, hem de Fransa'daki Avrupa futbol şampiyonasının olması nedeniyle rezervasyonlarda azalma var. Belki bunu mayısın ikinci yarısında aşmaya başlayabiliriz, diye düşünüyorum. Temmuz ve ağustos ayları içinde gelecek zaman içerisinde Avrupa olan ilişkilerin siyaseten iyileşmesiyle önümüzün açılacağını ümit ediyorum" diye konuştu. Geçen sene ile kıyaslama yaptıklarında yüzde 25'e yakın kayıp yaşandığını anlatan Alkaner, Didim'de yeni hizmete giren iki 5 yıldızlı tesisin ilçe açısından avantaj ve kazanç olduğunu söyledi. Yeni tesislerin Didim için katma değer yaratacağını sözlerine ekleyen Alkaner, "Her iki tesiste Didim için bir yatırımdır, kazançtır. Yeter ki iyi hizmet verilsin, düzgün bir turizm sunumu yapılsın. Kaliteden ödün verilmeden, fiyat düşürülmeden faaliyet gösterildiğinde Didim'in önemi de artar, gelen kaliteli turist sayısı da artar. Bu tesislerin daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI