Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () -TÜRKİYE’nin en önemli kültür, doğa ve inanç turizmi merkezlerinden Kapadokya’da yaşanan rezervasyon iptalleri ile zor durumda kalan turizmciler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı '2016 Turizm Eylem Planı'nı olumlu bulduklarını dile getirdi.
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, 2016 Turizm Eylem Planı dolayısıyla, hükümete, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a teşekkür etti. Dinler, böyle yoğun bir gündemde hükümetin Türkiye’nin en önemli sektörlerinden olan turizmi unutmadıkları ve bu teşvik paketiyle destek verdikleri için mutlu olduklarını belirtti. Pakette 9 çok önemli madde bulunduğunu kaydeden Yakup Dinler, "Tabi ki bu ilk adım olarak çok önemlidir. Uzun dönemdir turizme yönelik bu tür bir paket çıkmıyordu. Biz sektör olarak bütün bileşenleriyle bu pakette yer almaktan mutluyuz. Bu bir başlangıçtır. Başbakanımızın da değindiği gibi yapılacak yapısal değişikliklerle ve ileriye dönük yeni paketlerle, turizmin gelişmesine yönelik bu kriz ortamında daha faydalı paketlerin yapılacağına inanıyoruz" dedi.
GEÇEN AY YÜZDE 50 DÜŞÜŞ YAŞANDI
Kapadokya’da Ocak ayının müze giriş sonuçlarına göre yüzde 50’ye yakın bir düşüş olduğunu belirten Dinler, "Bunu da zaten turizmciler olarak hissedebiliyoruz. Ama hala iyimseriz. Terörden ötürü yaşanan bu düşüşler bizi tabi ki etkiliyor. Fakat terör global bir sorun. Biz de var gücümüzle turizmciler olarak Kapadokya’yı daha iyi yerlere getirebilmek için çabalayacağız. Ve tanıtım yapmaya devam edeceğiz. Sezonun toparlanacağından biz eminiz" diye konuştu.
FUARLARDAN OLUMLU DÖNÜŞLER ALINIYOR
Kapadokya olarak katılınan uluslararası fuarlardan olumlu dönüşler almaya başladıklarını anlatan Dinler, "Kapadokya olarak Kalkınma Ajansı, Ticaret Odası ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle kendi fuarlarımıza da katılıyoruz. Buralardan tabi ki olumlu dönüşler alıyoruz. Bizde olumlu geri dönüş demek misafir sayısında artış demek. Katılan bütün bilişimlerden olumlu yansıyor bu. Hatta Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Kapadokya ziyaretinde de bu durumdan kendisine bahsetmiştik. Tanıtma Genel Müdürlüğü de bundan sonraki gezilerde destek verecek. Kapadokya olarak Mayıs sonu veya Haziran ayı başında Çin seferi yapacağız. Çünkü Çin, bizim için çok önemli bir pazar. Sayının mutlaka artması gerekiyor. Orada bir tanıtım çalışması yapacağız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI