Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - TÜRKİYE ile karşılıklı olarak turist sayısını arttırmak için tanıtım atağına geçen Yunanistan, özellikle Trakya bölgesinde yeni destinasyonlar planlamak için acentelerle irtibat kurmaya başladı. Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Turizm Ataşesi Maria Rachmanidou, geçen yıl Türkiye’den ülkelerine 850 bin civarında turist geldiğini söyleyerek, "En büyük hedeflerimizden biri de Türkiye’den gelen turist sayısını karşılıklı olarak arttırmak. Arada kilometre farkı var ama ancak her anlamda çok yakınız" dedi.
Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Turizm Ataşesi Maria Rachmanidou, turizm temsilcileriyle bir araya gelmek üzere Edirne’ye geldi. Yunanistan’ın dünyada turizm anlamında popüler bir ülke olduğunu ifade eden Maria Rachmanidou, Türkiye ile karşılıklı olarak turist sayısını yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Yaşanan ekonomik krizin ardından Yunanistan’da turist sayısında ilerleme kaydettiklerini anlatan Rachmanidou, "Yunanistan olarak bu sene bilindiği gibi problemli bir süreçten geçiyoruz. Ancak turistlik açıdan Yunanistan pozitif olarak ilerliyor. Bu sene turist açısından daha yüksek rakamlara ulaşmak için çalışıyoruz. Amacımız bu sene olan rakamları daha yukarıları taşımak. Etkinlikler düzenleyerek Yunanistan’ı tanıtmaya devam edeceğiz. Önemli olan Yunanistan’a bilinen gezi destinasyonlarının yanında yeni yerleri tanıtmak ve bunu Türkiye ile karşılıklı olarak ilerletmek istiyoruz. Trakya bölgesinde de hem yeni destinasyonları araştırmak hem de Yunanistan’ın yeni destinasyonlarını tanıtmayı hedefliyoruz. Bu yıl boyunca turistlerin bilgilerini yapmak istiyoruz. Herkesin bildiği rotaların dışına çıkarak, turist acenteleriyle bir araya gelerek nerelere gezi düzenleyeceği konusunda bir çalışma yaparak tanıtmak ve insanları bilgilendirmek" diye konuştu.
YILDA 850 BİN TÜRK TURİST GEZİYOR
Türkiye’den geçtiğimiz yıl Yunanistan’a 850 bin civarında turist geldiğini ifade eden Turizm Ataşesi Maria Rachmanidou, Çin ve Amerika’dan gelen turistlerinde kendilerini mutlu ettiğini ve turist sayısını arttırmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu anlamda Trakya’yı da önemsediklerini kaydeden Rachmanidou, "Geçen yıl Türkiye’den Yunanistan’a gelen ziyaretçi sayısı 850 bin civarındaydı. Aynı şekilde Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen kişi sayısı ise 600 bin civarında oldu. Genel olarak dünya genelinde Yunanistan çok popüler bir rota. Avrupa’dan özellikle Çin’den ve Amerika’dan birçok ziyaretçi turist olarak ülkemizi ziyaret etti. Biz bundan çok mutlu oluyoruz, bu sayıyı her geçen sene arttırmak istiyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de Türkiye’den gelen turist sayısını karşılıklı olarak arttırmak, aradaki kilometre farkı var ama ancak her anlamda çok yakınız" dedi.
'VİZE BAŞVURULARINI EN HIZLI ŞEKİLDE KARŞILIYORUZ'
Türkiye’nin AB’ye katılarak sınırların kaldırılması turizm açısından desteklediğini belirten Maria Rachmanidou, şuan ki vize uygulamasını da en hızlı şekilde karşıladıklarını belirterek, "Türkiye’nin AB’ye katılması ve sınırların kaldırılması turistlik açıdan olumlu yöndedir. Ancak şu anda biri vize işlemlerine başladığında biz büyükelçilik ve konsolosluklarımız aracılığı ile Türkiye sınırları içerisinde verilebilecek en hızlı şekilde vize dönüşümü sağlıyoruz. AB’ye giriş tek başına Yunanistan’ın alabileceği bir karar değil, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında gelişen bir konu. AB’nin bir parçasıyız, desteklediğimiz bizi daha çok Türk'ün ziyaret etmesi, aramızdaki turistlik ilişkilerin daha yüksek rakamlara ulaşması. Bu açıdan destekliyoruz. Vizeli haliyle bile biz elimizden geleni en hızlı bir şekilde cevap verdiğimiz için şu anki sirkülasyonu hızlı bir şekilde sağlayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
Rachmanidou, Yunanistan’ın turizmine ilişkin son verilerin, turistlik yerlerin, rotaların ve destinasyonların farklı dillerde www.visitgreece.gr adlı internet sitesinde yer aldığını da sözlerine ekledi.
Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou ve Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Turizm Ataşesi Maria Rachmanidou, Edirne’de turizmcilerle bir araya gelecek. Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak toplantıda Türkiye ile Yunanistan arasındaki turizm yeni destinasyonlar ele alınacak.

FOTOĞRAFLI