Turgay İPEK/ ERZURUM, ()-ERZURUM'un Çat İlçesi'ne bağlı Karaca Mahallesi'nde yaşayan evli ve 8 çocuk babası 56 yaşındaki Mehmet Kurnaz, askerde çıktığı çarşı izninde kaybolan oğlu 21 yaşındaki Mesut Kurnaz'ı arıyor.
Bilecik Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na 7 Ekim 2015 günü vatani görevini yapmak üzere teslim olan Mesut Kurnaz, yemin töreninden sonra 6 Kasım günü çıktığı ilk çarşı izninde kayboldu. Kayıp oğlundan hiçbir haber alamadığını ve hayatından endişe ettiğini belirten baba Mehmet Kurnaz, ne yapacağını şaşırdı. "Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" diyen Mehmet Kurnaz, şunları söyledi:
"Askeri birlikteki nöbetçi astsubay beni arayarak oğlumun çarşı iznine çıktığını ve bir daha geri dönmediğini bildirdi. O günden beri oğlumdan hiçbir haber alamadım. Askerlikten bir şikayeti yoktu. Ne oldu anlayamadık. Ailece gözümüz yollarda kaldı. Benim 4'ü kız toplam 8 çocuğumun üçüncüsü olan Mesut, askere gitmeden önce köyde bizimle birlikte yaşıyordu. Bildiğim herhangi bir sorunu olmadığı gibi yakın kız ve erkek arkadaşı da yoktu. Siyasi eğilimlerle de hiçbir zaman ilgi göstermiyordu. "
Askerde kayıplara karışan oğlu Mesut Kurnaz'ın bulunması için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvuran Mehmet Kurnaz, "Bilecik Cumhuriyet Savcılığından Mesut Kurnaz ile ilgili soruşturma başlatmasını ve bütün yönleriyle araştırma yaparak akıbetinin ortaya çıkarılmasını istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI