Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 'toplumsal müdahale tatbikatı'nda 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atan gösterici rolündeki polisler gözaltına alınmak istenince yol kesti, ateş yaktı. Taş, havai fişek ve molotof ile saldıran polisleri dağıtmak için meslektaşları TOMA ile müdahale etti.
Emniyet Müdürlüğü tarafından Kurutilek Köyü'ndeki Polis Atış Alanı’nda 15’i güvenlik 85’i çevik kuvvet şube müdürlüğü’ne bağlı toplam 100 polisin katılımı ile 'toplumsal müdahale tatbikatı düzenledi. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin de izlediği tatbikatta ellerinde dövizler bulunan gösterici rolündeki polisler, 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Katil polis üniversiteden defol', 'Eğitim hakkı engellenemez', 'Direne direne kazanacağız' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan göstericiler, ateş yakarak yol kesti. Resmi görevli meslektaşlarına taş, havai fişek ve molotof kokteyl atan göstericilere çevik kuvvet polisi TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile karşılık verdi. Polislerin müdahalesinden etkilen gösterici polislere sağlık ekipleri müdahale etti. Polisin polisle yaptığı tatbikat, gözaltına alınma ile son buldu.
YILDA 2 KEZ TATBİKAT
Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, polislerini zinde tutmak için yılda iki kez tatbikat yaptıklarını söyledi. Erzincan’da şimdiye kadar üzücü herhangi bir toplumsal olay meydana gelmediğine dikkati çeken Doğan İnci, şöyle konuştu:
"Yeni gelen arkadaşları eskilerle kaynaştırmak, zinde tutmak, kullandığımız araç- gereçlerin kontrolünün nasıl yapıldığını bilmeyen arkadaşlara göstermek istedik. Eksiklerimizi görmek, arkadaşlarımızın tecrübe edinmelerini sağlamak amacı ile tatbikatı gerçekleştirdik. Gerçeğinden farkı olmayan bir tatbikat izledik. Erzincan için böyle bir toplumsal olay beklemiyoruz. Ancak her zaman bunlara da hazırlıklı olmak gerekiyor."

FOTOĞRAFLI