TÜYAP Fuarcılık tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Bursa Kitap Fuarı'nın 14'üncüsü, BUTTİM Fuar Alanı'nda yarın kapılarını açıyor. Ankara’daki bombalı terör saldırısının ardından fuarda X-Ray cihazları ve güvenlik personeli sayısının artırıldığı bildirildi.
Fuarın tanıtım toplantısına Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Celal, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Çağlayan katıldı.
TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Bursa Kitap Fuarı’na bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığını, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapılacağını söyledi.
Düzenlenecek imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazarın okurlarıyla buluşacağını kaydetti. Kavukçuoğlu, fuara katılacak yazarlar arasında, İlber Ortaylı, Can Dündar, Ahmet Telli, Sibel Eraslan, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Tuna Kiremitçi, Emre Kongar, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Mustafa Armağan, Aret Vartanyan’ın bulunduğunu ifade etti.
CEMİL MERİÇ 100 YAŞINDA
Kavukçuoğlu, sosyolojiye yaptığı önemli katkıları ile Cemil Meriç’in 100’üncü yaşının Bursa Kitap Fuarı’nda kutlanacağını belirterek, 19 Mart 2016 Cumartesi günü Uludağ Üniversitesi akademisyenleri Mehmet Fatih Birgül, Ahmet Albayrak ve Mustafa Muharrem Tüfekçi’nin konuşmacı olacakları 'Bir Şimşek Pırıltısı: Cemil Meriç' başlıklı panel düzenleneceğini kaydetti.
Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında 21 Mart Pazartesi günü oyuncu Mert Fırat ve gazeteci Bahar Çuhadar’ın katılımıyla tiyatro, mekan ve seyirci üzerine 'Sanat Girişimciliği ve Yeni Tiyatro' başlıklı bir söyleşi gerçekleştirileceğini belirtti.
'GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ARTIRDIK'
Kavukçuoğlu, bir soru üzerine, Ankara’daki terör olayı nedeniyle fuarda güvenlik önlemlerini artırdıklarını söyledi. Kapı girişlerinde X-Ray cihazlarının sayısı ile içerde görev yapacak sivil güvenlik personelinin sayısının arttığını kaydetti.
Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Celal de, Bursa Kitap Fuarı’nın geçtiğimiz yıl 301 bin ziyaretçi ile İzmir’in ardından ikinci sıraya yükseldiğini söyledi. 2015 yılında 620 milyon 751 bin 618 kitap üretildiğini hatırlatan Celal, bir önceki yıla göre kitap adedi ve çeşidinde yüzde 10 artış yaşandığını ifade etti. Okur kitlesinin 7-14 yaş olduğunu vurgulayan Celal, bunun sevindirici bir durum olduğunu dile getirdi.
YENİ NESİL YAZARLAR TÜYAP’TA
İnternetle birlikte yeni nesil yazarların ortaya çıktığını belirten Celal, Türkiye’nin, ücretsiz e-kitap uygulaması wattpad’i dünyada en çok kullanan üçüncü ülke olduğuna dikkat çekti. Celal, çok sayıda genç okura ulaşan yeni nesil yazarlardan Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı 25 Mart Cuma günü düzenlenen söyleşide kendi yazarlık serüvenlerini anlatacaklarını sözlerine ekledi.
Bursa 14. Kitap Fuarı, 19-26 Mart 2016 tarihleri arasında 10.00-19.30, fuarın son günü olan 27 Mart 2016 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

FOTOĞRAFLI