TÜRKİYE'nin en prestijli karikatür yarışmalarından 6'ncı Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın ilk sergisi, Antalya Havalimanı'nda açıldı.
Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin işbirliğinde gerçekleştirilen sergi, 27 Nisan- 8 Mayıs tarihleri arasında İç Hatlar Giden Yolcu asma katında ziyarete açıldı. Sergi 9- 22 Mayıs tarihleri arasında 2'nci Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu asma katında ziyarete açık olacak. İç Hatlar Giden Yolcu asma katındaki serginin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürü Osman Serdar, ICF Airport yönetim kurulu üyeleri Yaşar Döngel ve Abdullah Keleş ile davetliler katıldı. 60 ülkeden 915 eserin katıldığı yarışmada uluslararası yetişkinler ve gençler kategorilerinde değerlendirilen eserlerden dereceye girenler sergide yer alıyor.
Yarışma koordinatörü ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, yetişkinler kategorisinde Romanya'dan karikatür sanatçısı Pavel Gabriel Virgil'in eseri ve bu yıl ilki düzenlenen 16 yaş ve altı karikatür sanatçılarını teşvik etmeyi amaçlayan gençler kategorisinde de Türkiye'den 11 yaşındaki Sıla Eroğul'un karikatürlerinin birinci seçildiğini kaydetti.
Yarışmanın 2009'dan bu yana düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Kozak, merkezi İsviçre'de bulunan Uluslararası Karikatür Dernekleri Federasyonu tarafından karikatür yarışmalarına verilen yıldızlamada 6 üzerinden 5 yıldızla derecelendirilerek, bilinen pek çok yarışmanın önüne geçtiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI