Murat SÖZERİ/MUT (Mersin), () - MEMLEKETİ Mersin'in Mut İlçesi'ndeki parka adı verilen ve otoriterler tarafından 'Günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Musa Eroğlu,heykelinin dikilişini izledi, adının verildiği parkı da gezdi.
Mut Belediyesi tarafından yaptırılan ve 'Musa Eroğlu' adı verilen parka ünlü yorumcu, Belediye Başkanı MHP'li Nebi Yılmaz ile birlikte geldi. Eroğlu ve Yılmaz, belediye görevlileri tarafından bir elinde bağlaması bir elinde barışı temsil eden güvercinin bulunduğu heykelin parkta hazırlanan kaidenin üzerine yerleştirilmesini izledi. Belediye Başkanı Yılmaz, Musa Eroğlu ile Mutlu olarak gurur duyduklarını söyledi. Parti farkı gözetmeden 25 meclis üyesinin park için 'Evet' oyu kullandığını belirten Başkan Yılmaz, "Karacaoğlan da Anadolu coğrafyasında her yeri gezmiş ama en son mutlu olduğu huzurlu olduğu burada ömrünün son günlerini geçirmiştir. Bu nedenle günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Musa Eroğlu'na sahip çıkmaktan dolayı mutluyuz" dedi.
Doğup büyüdüğü memleketinde, ilçenin en büyük parkına adının verilmesi ve heykelinin dikilmesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Musa Eroğlu, şöyle devam etti:
"Adımın böyle bir sevgiyle anılması gerçekten çok mükemmel. Mut'ta bir ilk yapıldı. Mut'un tarihine de yakışır diye düşünüyorum. Kendi adıma bir şey çıkarmıyorum ama şunu söylemeliyim; Ben çok duygulanıyorum" diye konuştu. Musa Eroğlu ve Başkan Yılmaz, parkı gezerek, parkta yapılan Kuvayı Milliye Anıtı'nı da inceledi.
Eroğlu, heykelinin Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mutluhan Taş koordinatörlüğünde heykeltıraşlar Mehmet Aksoy ve Salim Kaptanoğlu tarafından yapıldığı bildirildi. Heykelin kaidesine yazılacak yazının ise ilçede okullar arası yapılacak bir yarışmayla belirleneceği kaydedildi.
20 Mart'ta açılışı yapılacak 50 bin metrekare büyüklüğündeki Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nda Kuvayı Milliye Anıtı, futbol, voleybol, basketbol sahası, oyun grupları, dinlenme alanları ve kafeterya bulunuyor.

FOTOĞRAFLI