ANTALYA'da 4 ay önce ava giderken omuzundaki tüfeğinin ateş alması sonucu başından ağır yaralanan ve yaşamasına mucize gözüyle bakılan 35 yaşındaki Mehmet Selim Aslan kurtuldu. Fizik tedavisi süren Aslan, 7 aylık kızı Havva ile birlikte konuşmayı yeniden öğrenecek.
Olay, 4 ay önce Döşemealtı İlçesi'nde meydana geldi. 2 arkadaşı ile birlikte ormanlık alana avlanmak için giden Mehmet Selim Aslan, omzundaki tüfeğin aniden ateş alması sonucu başının sol tarafından ağır yaralandı. Arkadaşının haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Aslan'ı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. 4 çocuk babası Mehmet Selim Aslan'ın tedavi süreci hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahi uzmanı Dr. Ramazan Uyar, ender rastlanan bir vakanın nasıl yaşama döndürüldüğünü gururla anlattı.
Mehmet Selim Aslan'ın 24 Ocak 2016 tarihinde yakından ateşli silah yaralanması ile acil servise getirildiğini hatırlatan Uzman Dr. Ramazan Uyar, şöyle konuştu:
"Hasta geldiğinde şuuru kapalıydı. Kafatasının sol tarafı tamamen parçalanmış ve beyin yırtılması mevcuttu. Acil ameliyata aldık. Yırtılan beyin dokusunu temizledik. Beyne giren kemikleri çıkardık. Daha sonra yaptığımız 3 ameliyatta kafatası ve beyin zarındaki hasarları onardık. Enfeksiyona müdahale ederek, 2 ay kadar sonra sağ tarafındaki felç ve konuşamaması nedeniyle hastayı rehabilitasyon ünitemize devrettik. Şu an tamamen hayati tehlikesini atlattı."
KIZIYLA BİRLİKTE KONUŞMAYI ÖĞRENECEK
Aslan'ın rehabilitasyon ünitesinde uygulanan tedavi sonunda kendi işlerini görür hale geldiğini aktaran Uzman Dr. Ramazan Uyar, bu durumun kendilerine çok mutlu ettiğini belirtti. Uzman Dr. Ramazan Uyar, “Mehmet Selim'in 7 aylık kızı var. Mehmet Selim, şimdi kızı Havva ile beraber konuşmayı tekrar öğrenecek. Ayrıca, kafatasındaki şekil bozukluğu 6 ay sonra eskisinden daha iyi olacak" dedi.
Hastanenin Fizik Tedavi Kliniği'nden Uzman Dr. Meral Bilgilisoy Filiz ise şöyle dedi:
"Hastayı devraldığımızda bizimle iletişimi yoktu. Oturma dengesi yoktu. Uzun süre yatış pozisyonunda olduğundan, oturur pozisyona geçtiğinde baş dönmeleri oluyordu. Kolunu veya bacağını hareket ettiremiyordu. 7'nci hafta sonunda bizi mutlu eden güzel gelişimler gösterdi. Oturamayan bir hasta şimdi bağımsız olarak ayakta durabiliyor. Destek olarak tripot kullanıyor ama bağımsız ayakta da durabiliyor. Merdiven inip çıkabiliyor. Artık bizi anladığını biliyoruz. Kendisiyle daha rahat iletişim kurabiliyoruz. Bir iki kelime dışında düşüncelerini sözcüğe dökemiyor ama tepkilerinden bizi anladığını biliyoruz. Daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kolunda henüz beklediğimiz iyileşme yok. Bunun için tedavisi devam edecek. Çünkü rehabilitasyon uzun soluklu bir süreç. Hasta yakınlarının motivasyonu da çok iyiydi. Kendisini şimdilik taburcu ettik. Ama yine misafir edeceğiz."
Mehmet Selim Aslan'ın ağabeyi Sait Aslan, kardeşini taburcu etmeye çiçeklerle geldi. Doktor ve çalışanlara çiçek veren Sait Aslan, kardeşinin yaşamasını önce Allah'a, sonra doktorlara borçlu olduğunu belirterek, “Bugünü hayal bile edemiyordum. Bu hale geleceğini hiçbir zaman beklemiyordum. Şimdi çok mutluyum. Doktorların sayesinde kardeşimin hayatı kurtuldu. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI