MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Timuçin Oral, hastanedeki doluluğun yüzde 100'e ulaştığını ve yatak bulunamadığını söyledi.
Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Timuçin Oral, Genel Başkan Yardımcısı Yıldız Akvardar, Psikiyatri Derneği Saymanı Doç. Dr. Ömer Böke ve Örgütlenme Sekreteri Psikiyatri Uzmanı Şahut Duran, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde inceleme yaptı. İncelemelerin ardından hastane önünde konuşan Genel Başkan Prof.Dr. Timuçin Oral, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin Türkiye'nin beş büyük ruh sağlığı hastanesinden biri olduğunu söyleyerek, "Burada hastane memnuniyet anketlerine bakıldığında Türkiye genelinde yüzde 80'in üzerinde bir memnuniyet var. Doluluk oranı da yüzde 100'e ulaşmış. Ramazan ayı olmasına rağmen yatak yok. Bu hastanede uyku merkezi açılırsa İzmir'den buraya hasta sevki söz konusu olacak. Buna rağmen doktorların geçici görevlendirmelerle gönderildiklerini duyduk. Açıkça mobing uygulandığı izlenimini edindik. Bu kadar kaliteli hale gelmiş bir hastanenin doktorlarının bu kadar hırpalanıyor olması bizim için çok önemli. Bu konuyu yakından takip edeceğiz. Boş yatak olmadan doktorlar canla başla hizmet veriyor. Bir yandan poliklinik yapmaya zorlanırken aynı zamanda yüzde 100 doluluğu olan hastanede hasta baktığını düşünürsek çok önemli bir hizmet veriyorlar. Takdir edilecekleri yerde sağa sola gönderiliyor olmaları gerçekten üzücüdür" dedi.
Psikiyatri Derneği Saymanı Ömer Böke de, ruh sağlığı hastanelerinde yatak sıkıntısının çok fazla olduğunu belirterek, "Türkiye'de var olan yatağın 10 katına ihtiyacımız var. Psikiyatri yatak sayımız çok az. Onun için yerler dolu. Hastaneler tam kapasiteyle çalışıyor, hastalar sıra bekliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI