BODRUMLU milli sporcu Lena Aylin Erdil, Güney Kore'nin Ulsan kentinin Jinha sahilinde yapılan rüzgar sörfünün en prestijli serisi olan PWA Dünya Turu'nda kadınlar slalom kategorisinde birinci oldu.
Rüzgar sörfü kadınlar slalom kategorisinde 2016 Dünya Kupası sezonunun ilk ayağı olan Ulsan'daki yarış, 27 yaşındaki Lena Aylin Erdil ile Sarah-Quita Offringa arasındaki rekabete sahne oldu. Milli sporcu Lena, ilk iki seride rakiplerine üstünlük sağladı ve birinciliği elde etti. Son seride yeterli rüzgar olmadığı için Lena zirvedeki yerini korudu ve sezonun ilk ayağını lider tamamladı. Lena Aylin Erdil, 2014 yılında dünya ikincisi olurken, geçtiğimiz yıl ise dünya üçüncülüğüne elde etmişti. Bu sezon PWA Dünya Turu'nun ilk yarışı sonrası kadınlar slalom kategorisinde liderliğe yerleşen Erdil'in bir sonraki yarışı 15-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Çeşme'de olacak.
10 yıldır bu birinciliği elde etmek için çalıştığını belirten Erdil, "Güney Kore'den yeni döndüm. Sezon sonunda dünya şampiyonu belirleniyor. Daha önce bu yarışmalarda ikinciliğim, üçüncülüğüm olmuştu ama ilk kez bu yarışmada birinci olmayı başardım. Çok çok mutluyum, çok uzun senelerdir çalışıyorum bu hedefe ulaşabilmek için ve sonunda gerçekleştiği çok mutluyum" dedi.
Sporcuyu tebrik eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Sporcumuz Lena ve Bodrum'daki tüm spor dalları için her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Bodrumlu bir sporcumuzun dünya çapında elde ettiği derece bizi gururlandırıyor. Bodrum yüzme, optimist, atletizm, yelken, vücut geliştirme sporlarında adından dünyada söz edilen sporcular çıkarmayı başardı" dedi.

FOTOĞRAFLI