ŞEHİDİN MEZARINI ZİYARET ETTİLER
Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (Paragliding World Cup) ön eleme yarışları için Hasandağı'nın Aksaray sınırlarında kalan zirvesinden atlayan 130 paraşütçü, şehit Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı memleketi Çukurkuyu Beldesi'ne iniş yaptı. Çukurkuyu Beldesi ile Kızılca Köyü arasına Türk bayraklarıyla inen paraşütçüleri şehidin ağabeyi Doğan Halisdemir ile belde halkı karşıladı.
Çocukların ilgi ile izlediği paraşütçüler daha sonra Şehit Ömer Halisdemir'in ailesini ziyaret etti. Organizasyonla ilgili gazetecilere açıklama yapan Hava Sporları Aksaray İl Temsilcisi Abdullah Kahraman, yarışma kapsamında ilk uçuşu şehit Ömer Halisdemir'in anısına Çukurkuyu'ya yaptıklarını belirterek, "Yaklaşık düz uçuş ile 75 kilometreyi 2,5 saat içerisinde tamamladık. Bu yarışma 1 hafta sürecek. Dünya kupasının ön yarışması. 13 farklı ülkeden yaklaşık 200 sporcu katılıyor" diye konuştu.
Paraşütçüleri karşılayan belde sakinlerinden 85 yaşındaki Nazife Kestek pilottan Türk bayrağını alarak, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" dedi.
Paraşütçüler daha sonra belde mezarlığına giderek Şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret edip dua okuduktan sonra beldeden ayrıldı.

Uğur MART- Ali KADI/BOR (Niğde), ()

FOTOĞRAFLI